Cemaatle kılınan sabah namazı sonrasında tesbihat yapılıyor ve İlçe Müftüsü Dr. İhsan İlhan tarafından yapılan duaya hep birlikte amin deniliyor.

Programın ardından ise katılımcılara kahvaltı ikramı yapılıyor.

Hadis sohbetlerine tüm ilçe halkını davet eden Alanya Müftüsü Dr. İhsan İlhan şu ifadelere yer verdi: “Her hafta Salı günü Alış Camiinde Sabah namazından önce yaptığımız “Hadis Sohbetleri” ara vermeden devam ediyor. Sohbet programımızda dinimizin iki ana kaynağı olan Kur’an-ı Kerim ve Peygamber Efendimizin Hadis-i Şeriflerini okuyup anlayarak hayatımıza tatbik etmek için gayret sarf ediyoruz. Cemaatimizle birlikte sabah namazını idrak ediyor, tesbihatımızı yapıyoruz. Ardından ise birliğimiz, beraberliğimiz ve kardeşliğimiz için dualar ediyoruz. Gayemiz İslamiyeti, Kur’an-ı Kerim-i, Peygamberimizin sünnetini en güzel bir şekilde anlamak, anlatmak ve yaşamaktır. Bu tür programlar aynı zamanda bizlerin daha da birlik ve beraberlik içerisinde olmamıza vesile oluyor. Bu vesileyle tüm halkımızı hadis sohbetlerimize davet ediyorum.” dedi.

SABAH NAMAZINDA BULUŞULDU

Alanya Müftülüsü tarafından her hafta pazar günleri düzenlenen Sabah Namazı Buluşmaları ara vermeden devam ediyor.

Sabah Namazı Buluşması kapsamında son olarak Alaaddinoğlu Camii’nde bir araya gelindi.

Programa başta Alanya Müftüsü Dr. İhsan İlhan olmak üzere çok sayıda genç ve vatandaş katıldı.

Program kapsamında Sabah Namazından önce Kur’an-ı Kerim tilaveti yapıldı, cemaatle sabah namazı kılındı, ardından salavat ve tesbihatlar yapıldı. Akabinde ise Alanya Müftüsü Dr. İhsan İlhan tarafından İbrahim Suresinden ayeti kerimelerin tefsiri yapıldı.

Sohbetin ardından ise Müftü İlhan’ın birliğimiz, beraberliğimiz ve kardeşliğimiz için yapmış olduğu dua’ya hep birlikte amin denildi.

Program katılımcılara kahvaltı ikramıyla sona erdi.

Programla ilgili bilgi veren ve düzenlenen sabah namazı buluşmalarına tüm Alanya halkını davet eden Alanya Müftüsü Dr. İhsan İlhan şu ifadelere yer verdi: ”Düzenlediğimiz sabah namazı buluşmalarımızda dinimizin iki ana kaynağı olan Kur’an-ı Kerim ve Peygamber Efendimizin Hadis-i Şeriflerini okuyup anlayarak hayatımıza tatbik etmek için gayret sarf ediyoruz. Cemaatimizle birlikte sabah namazımızı idrak ediyor, tesbihatımızı yapıyoruz. Ardından sohbetimizi yapıp Ümmeti Muhammed için, birlik ve beraberliğimiz için dualar yapıyoruz. Bu tür programlar aynı zamanda bizlerin daha da birlik, beraberlik ve kaynaşma içerisinde olmamızı sağlıyor. Bu vesileyle her hafta Pazar günü düzenlenen sabah namazı buluşmalarımıza, her Salı günü Alış Camiinde düzenlediğimiz Hadis Sohbetlerine ve her hafta farklı bir camide düzenlediğimiz hatim programlarımıza tüm Alanya halkını davet ediyorum.” dedi.