Kurban Bayramı öncesinde ilçeye gelen küçükbaş ve büyükbaş hayvanların kontrollerini yaptıklarını belirten Rüzgar, bayramın ikinci gününe kadar hayvan pazarlarında sorunsuz şekilde satış yapıldığını söyledi. Bayramda olumsuz bir durum yaşamadıklarını aktaran Rüzgar, “Bu yıl ilçemizde kesilen büyükbaş hayvan sayısı 2 bin 797. Geçen yıldan yaklaşık 150 kadar fazla sayı var. Bu hayvanlardan 998’i başka illerden geldi. Bin 799 adedi ise Alanya’da bulunan hayvanlar. Küçükbaşta da 32 bin 550 adet kurban kesimi oldu. Bunun 16 bin 351 tanesi diğer illerden gelen, 16 bin 199’u Alanya’da yetiştirilen hayvanlar. Küçükbaşta da önceki yıla göre biraz artış var” dedi.

“ETLERİNDE ANORMALLİK GÖRENLER BİZİ ARADI”

Hayvanların kontrollerini sağlıklı olarak yaptıklarını vurgulayan Rüzgar, “Hayvanlardan insanlara geçen 255 zoonoz hastalık var. Kesim sırasında hayvanların veteriner hekimlerce kontrolü gerekiyor. Kesimden sonra hayvanların etlerinde ve iç organlarında anormallik gören vatandaşlar bizleri aradı. Biz de bunların kontrollerini yaptık. Etlerin tüketilip tüketilmeyeceği noktasında bilgiler verdik” diye konuştu.

“SAHTE VE KAÇAK ALKOLE RASTLAMADIK”

Kaymakam Ürkmezer Askerlerle Birlikte İftar Yaptı Kaymakam Ürkmezer Askerlerle Birlikte İftar Yaptı

Kurbanlık hayvan kesimi için kasaplık kursu belgesi şartı aradıklarını kaydeden Rüzgar, kesim yerlerinde bu kursa katılanlara izin verdiklerini ve kendisini kesen kasap vakalarına rastlanmadığını söyledi. Bayram boyunca otel, restoran, tüm toplu tüketim, gıda üretim ve satış yerlerinde denetim yaptıklarını dile getiren Rüzgar, “Çok ciddi sorunumuz olmadı. Birkaç otelden ufak tefek şikayetler oldu. Bununla ilgili de gerekli denetimleri yaptık. Otellerimizde sahte ve kaçak alkolle ilgili sorunumuz olmadı. Böylelikle Alanya’da sağlıklı bir şekilde Kurban Bayramı’nı geçirmiş olduk” ifadelerini kullandı.