Alanya Belediyesi’nin, atık pilleri düzenli şekilde toplayarak çevreye zarar vermeyecek şekilde bertaraf etmek, Milli Eğitim Müdürlüğü desteği ile okullarda çevre bilincini aşılamak ve ilerleyen yıllarda daha temiz ve yaşanabilir bir çevreye kavuşmak hedefiyle Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği İktisadi İşletmesi (TAP) ile işbirliği içerisinde başlattığı “Ödüllü Atık Pil Toplama Kampanyası” devam ediyor.

AMAÇ SÜRDÜRÜLEBİLİRLİĞİ SAĞLAMAK

8 Mart 2021’de başlayan kampanya çerçevesinde Alanya genelinde kullanılmış atık pillerin kaynağında ayrı toplanmasına yönelik çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Söz konusu kampanya, projenin yaygınlaştırılması amacıyla yürütülen çalışmalarda sürdürülebilirliği sağlayacak.

SON BAŞVURU TARİHİ 18 HAZİRAN

Başkan Yücel’den Bir Seçmen İletişim Merkezi Daha Başkan Yücel’den Bir Seçmen İletişim Merkezi Daha

18 Haziran 2021 tarihinde sona erecek kampanya süresince, kampanyaya taraf belediyeler vasıtasıyla toplanacak atık piller, TAP tarafından Temmuz ayında teslim alınacak. Ödüllerin teslimi ise 2021-2022 eğitim öğretim yılı başında gerçekleştirilecek.

İLK ÜÇE GİREN OKULLARA BAŞKAN YÜCEL’DEN ÖDÜL

TAP Derneğinden yapılan açıklamada, kampanya sürecince il genelinde 50-249 kg arası atık pil toplayan okula, her 50 kg atık için Top Seti (1 futbol topu, 1 voleybol topu, 1 basketbol topu), her 250 kg atık pil toplayan okula 1 adet STEM Robotik Sistem Seti hediye edileceği belirtildi. Ayrıca okulların 250 kg ve katlarında atık pil toplamaları halinde toplanan her 250 kg atık pil için ödül almaya devam edecek. Kampanya sonunda Alanya kent ölçeğinde ilk üç dereceye giren okul, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel tarafından ödüllendirilecek.

SIFIR ATIK PROJESİ İÇİN ÖNEMLİ

Alanya Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Sevda Çapa söz konusu kampanyanın Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından koordine edilen “Sıfır Atık Projesi” kapsamında atık pillerin kaynağında ayrı toplanmasına dair yürütülen çalışmalara ivme kazandırması amacıyla önemli olduğunu belirtti.

OKULLARA ATIK PİL TOPLAMA KUTUSU VE AFİŞLER DAĞITILIYOR

Müdür Çapa, atık pillerin ayrı toplama işlemlerinin sağlıklı bir şekilde yapılabilmesi amacıyla yıl boyunca pandemi koşullarına uygun olarak okullara atık pil toplama kutuları ve bilgilendirme afişlerinin dağıtımlarının devam edeceğini, yüz yüze eğitim sürecinin başlamasıyla birlikte eğitim çalışmalarının da hızlanacağını ifade etti.