Alanya ve Gazipaşa arasındaki Yeşilöz Mahallesi’nde bulunan Aytemiz Petrol Dolum ve Boşaltım Tesislerinin 4 katına çıkarılmasına Alanya’dan tepki yağma devam ediyor. Denizden 900 metre açıkta bulunan tesisin 4 katına çıkarılmasının hem turizm hem de trafik olarak Alanya’ya zarar vereceğini belirten vatandaşlar bugün bir eylem düzenlediler.

Caretta caretta üreme alanını da tehlikeye sokan tesisin büyütülmesine karşı çıkan vatandaşlar, 16.00’da, Aytemiz Tesisleri’nin bulunduğu bölgede bir araya geldiler. Pankartlar açan ve sloganlar atan vatandaşlar tesisin büyütülmemesi için yetkilileri göreve davet ettiler.

SİYASİLERDEN BÜYÜK DESTEK

Tesise karşı çıkan siyasiler de bölgeye giderek vatandaşlara destek verdiler. CHP Antalya İl Başkanı Nusret Bayar, CHP Alanya İlçe Başkanı Coşkun Karadağ, MHP Alanya İlçe Başkanı Mustafa Türkdoğan, Antalya MHP Eski Milletvekili Hüseyin Yıldız, Gelecek Partisi Alanya İlçe Teşkilatı Başkanı Hüseyin Tuluk ve partilerin yönetim kurulu, gençlik ve kadın kolları üyeleri bölgeye giderek vatandaşlara destek verdiler.

HAYVANSEVERLERİN BÜYÜK KORKUSU

Eyleme Alanya’dan pek çok hayvansever de katılarak, caretta carettaların karşı karşıya kaldığı büyük tehlikeyi gözler önüne serdiler. Tesislerin olduğu bölgenin caretta caretta üreme alanı olduğunu belirten hayvanseverler, yapılması bile yanlış olan tesisin 4 katına çıkarılmasının caretta carettaların sonu olacağını söylediler.