Kestel Mahallesi’nde yapımına başlanan Büyük Akdeniz Küçük Sanayi Sitesi’nde çalışmalar son hızıyla sürerken bugün esnafların iş yerlerinin belirlenmesi kura çekimleri gerçekleştirildi. Yeni sanayi sitesinin Alanya’ya kazandırılması sürecini başından sonuna kadar yanında olan Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel de kura çekimini takip etti. Büyük Akdeniz Küçük Sanayi Sitesi Kooperatif Başkanı Hüseyin Kasapoğlu, Alanya Metal İşleri Odası Başkanı Kerim Taş ve esnaflarla bir araya gelen Başkan Yücel, 572 dükkan için gerçekleştirilen kura çekiminin sanayi esnafı başta olmak üzere tüm Alanya halkına hayırlı olması temennisinde bulundu.

“SANAYİYE GELEN DE GİDEN DE MEMNUN KALACAK”

Kura çekimi öncesi esnaflarla sohbet eden Başkan Yücel, projenin titizlikle hazırlandığını belirtti. Başkan Yücel, “Yakın zamanda hem sanayi esnaflarımızın hem de vatandaşlarımızın rahatlıkla ulaşabileceği, karışıklık yaşamadan istediği ve ihtiyaç duyduğu alanda esnafla buluşabileceği bir sanayiye kavuşmuş olacağız. Eğitim ve meslek edindirme alanlarıyla, dini ve ticari tesisleriyle, otoparkları ve yeşil alanlarıyla esnaflarımızın tüm ihtiyaçlarını karşılayacak modern bir merkez oluşturuyoruz. Şehir içine sıkışan sanayiyi 1 yılda yani 2022 yılının içinde ferah bir alana taşıyacağız. Alanya’nın en az 50 yıllık sorununu da çözmüş olacağız. Sadece bugünü değil yarınları da düşünerek oluşturduğumuz proje ile herkesin yüzü gülecek” dedi.

“SANAYİYİ 3 KATINA ÇIKARACAK PROJELERİMİZ HAZIR”

20 hektarlık alanda kurulan Büyük Akdeniz Küçük Sanayi Sitesi’ni ilerleyen zamanda 3 katına çıkarmayı hedeflediklerini ifade eden Başkan Yücel, “Mevcut kullanım alanımızı ilerleyen dönemde daha da arttırarak esnaflarımıza ve vatandaşlarımıza nefes aldıracağız. Şu an içerisinde bulunduğumuz 20 hektarlık sanayiyi 3 katına çıkarmak için gerekli projelerimiz hazır. Doğu ve güneyde yapacağımız genişletme çalışmalarımız organize sanayileri aratmayacak türden olacak” diye konuştu.

Kayısı Ağaçları Çiçek Açtı, Ortaya Görsel Şölen Çıktı Kayısı Ağaçları Çiçek Açtı, Ortaya Görsel Şölen Çıktı

“ULAŞIM ENDİŞELERİNİ ORTADAN KALDIRACAĞIZ”

Yeni çevreyolu projesiyle birlikte Büyük Akdeniz Küçük Sanayi Sitesi’ne ulaşımın da sanılanın aksine çok kolay olacağının altını çizen Başkan Yücel, “Dim Çayı Tünelleri’nden çıkışta oluşturulacak yonca kavşak ile yeni sanayimize çıkış de verilecek. Bu sayede sanayimize ulaşım da çok kolay olacak. Sanayi içi ulaşım ağını da oluşturacağımız bağlantı yollarıyla kolaylaştıracağız” ifadelerini kullandı. Başkan Yücel’in konuşmasının ardından esnaflara yer teslimi için kura çekimi yapıldı. Esnaflar, noter huzurunda yapılan çekilişle yeni dükkânlarına kavuştu. Projenin tamamlanmasının ardından esnaflar yeni dükkânlardaki yerlerini alacaklar.