İlçe Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Dün başlayan ve bugün de büyüyerek devam eden Manavgat orman yangınında yanan Manavgat değil canlarımız oldu. İçimiz parçalandı. Ormanı köyleri içindeki canlıları yakan kül eden yangının korları ciğerlerimizi dağladı. Bu acı tecrübeyi rabbim bir daha yaşatmasın. Bizlerinde bu acı tecrübeden ders almamız gerek. Bu tür bir felaketin yaşanmaması için özellikle bu günlerde orman ve yeşil örtü yangınlarına karşı vatandaşlarımızı daha dikkatli ve duyarlı olmaya davet ediyoruz. Son günlerde mevsim normallerinin üzerinde seyir eden hava sıcaklığına paralel olarak yaşanabilecek orman ve yeşil örtü yangınlarına karşı çok dikkatli olmamız gerekiyor. Yaz aylarında çıkan orman yangınlarının büyük kısmı; piknik ateşi ve sigara izmaritinin tam olarak söndürülmemesi, piknik atıklarının rastgele doğaya atılması ve doğaya attığımız cam parçalarının yakıcı güneş ışınlarıyla teması sonrasında başlıyor.

Doğaya cam parçalarını, cam içecek şişelerini ve benzeri maddeleri atmayalım.

 Piknik ateşini tamamen söndürmeden piknik alanını asla terk etmeyelim.

Sigara izmaritini tamamen söndürmeden asla atmayalım.

Orman ve yeşil örtü yangınlarında sadece ağaçlar ve otlar yok olmuyor. Ağaçlar ve otlarla birlikte doğada bulunan tüm canlılar; sürüngenler, sincaplar, kuşlar, kuşların yuvaları ve yuvalarında uçamayacak kadar küçük yavruları da yangında yanıyor yok oluyor.

Kısacası tüm doğa yok oluyor. Bu durum doğal dengenin korunması yönünde ciddi sorunları beraberinde getiriyor. Tüm vatandaşlarımızı doğa yangınlarına karşı daha duyarlı daha dikkatli hareket etmeye davet ediyoruz.

Alanya’nın Kadınlarından Başkan Yücel’in Yeni Projelerine Tam Not Alanya’nın Kadınlarından Başkan Yücel’in Yeni Projelerine Tam Not