Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Korona Virüs salgını kapsamında düğünlerde maske ve mesafe kuralına uygun olarak en fazla bir saatliğine izin verip, yemekli ve çalgılı düğüne de onay vermemesine rağmen Alanya'da lüks bir oteldeki düğünde maske ve sosyal mesafe kuralına uygun hareket edilmemesi, hijyen tedbirleri alınmaması Alanya kamuoyunda tepkilere neden olmuştu.

Saatlerce süren, yemekli ve müzikli yapılan düğüne gelen tepkilerin ardından gözler, Alanya'da Korona Virüs tedbirlerinin uygulanması için gecesini gündüzüne katan Alanya Kaymakamı Dr. Fatih Ürkmezer’e çevrilmişti.

İzinde olan Kaymakam Ürkmezer’in görevi başına döner dönmez ilk işi, otele ve düğün sahiplerine ceza yağdırmak oldu. Ürkmezer bugün yaptığı bir açıklama ile bilgilendirme yaptı:

DEĞERLİ ALANYALILAR

Hepinizin malumu olduğu üzere geçtiğimiz hafta içerisinde izinli olduğum zamanda İçişleri Bakanlığı genelgeleri ve Antalya İl Hıfzıssıhha Kurulu kararlarına aykırı görüntüler içeren düğün organizasyonu ile ilgili görüntüler gündeme oturmuş ve bunun üzerine bir açıklama yayınlamıştım. İzin dönüşü konu ile ilgili belge ve formlar incelenmiş olup aşağıda belirtilen cezaların İçişleri Bakanlığı ilgili genelgeleri ve Antalya İl Hıfzıssıhha Kurulunun 2020/80 ve 2020/86 sayılı kararlarına göre uygulama kararı alınmıştır:

-Düğün sahibi kişiye 2020/80’e aykırılıktan para cezası ve Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusu;

-İlgili mekana 2020/86’ya aykırılıktan para cezası ve Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusu;

-Yine aynı mekana 7 (yedi) gün kapatma kararı alınmış olup kararın ifası için Belediye Başkanlığına yazılmıştır;

-Ayrıca emniyet birimlerimizce maske takmadığı tespit edilen 50 kişiye de maske takmama sebebiyle para cezası.

Değerli Alanyalılar,

Tüm hemşehrilerimizi sağlık çalışanlarımızın işlerini kolaylaştırmaya; maske, mesafe ve temizlik kuralına uymaya tekrar davet ediyorum. Pandemi ile mücadelemize destek veren hemşehrilerimize tekrar teşekkür ediyorum.”