Hacet Meydanı'nda toplanan üyeler adına açıklama yapan AGD Alanya Şubesi Başkanı Sıddık Uyar, İslam’a karşı nefret söyleminin batıda ırkçılığı ve şiddeti artırmakta olduğunu söyledi.

Bugünlerde olduğu gibi geçmişte de Hz. Muhammed'e saldırılarda bulunulduğunu hatırlatan Uyar, "O günlerde özgürlük, adalet, insan haklarından korkan Ebu Cehiller, Ebu Lehepler günümüzde de hala yaşıyor. Bugün ismi Macron, dün başkası, yarında başkası olacak. Onların tek korkusu İslam’ın, sömürü düzenlerine karşı çıkması ve adeta kanını emdikleri toplumların ellerinden kurtulması. Onların en büyük korkusu Müslümanların insanlığa vaadettiği adil bir dünya düzeni. Macron, İslam’dan korkuyor. Son birkaç yüzyılda bütün insanlık öğrendi ki, özgürlük batıda sadece slogandan ibaret. Onların sözde insan hakları sadece kendisinden olanlara geçerli. İslam’a karşı bu nefret söylemi batıda ırkçılığı ve şiddeti artırıyor. Bilmiyorlar ki bu onların sonu olacak. Bu besledikleri canavarlar gün gelip kendilerini parçalayacak. Kendi sonlarını hazırladıklarından habersizler. Hani sözde insan hakları ve demokrasiniz vardı. İnanç ve fikir özgürlüğünüz vardı? İslam’a ve onun kutlu elçisine bu saldırılarınız niye? Artık bu süslü kelimelerle kimseyi kandıramayacaksınız. Yapılan bu alçakça saldırılar Müslümanları yıldırmak sindirmek ve yok etme projesi. İslam ülkelerinin son zamanlardaki pasif ve umursamaz tutumları da onların saldırılarını cesaretlendirdi" dedi.

"AYNI SAFTA MÜCADELE ETMELİYİZ"

Farklılıkları unutup hep birlikte yeniden adil bir dünya için çalışılması çağrısında bulunan Uyar, "Bugün peygamberimize hep birlikte sahip çıkmak hem dini hem de insani bir vazifemiz. Hiç kimsenin kimseyi dininden inancından dolayı hor görmesine hakaret etmesine hakkı yok. Aklı başında her insan bu ortak değere sahip çıkmalı. Macron ve onun zihniyetine sahip kişilere vereceğimiz en büyük cevap şu. Mevlidini kutladığımız peygamberimize daha fazla sahip çıkmak, onu hem çocuklarımıza hem de anlatabildiğimiz kadar çeşitli platformlarda daha fazla anlatmak. Onun hoşgörüsünü, insana değer verişini daha fazla anlatmalıyız" diye konuştu. Açıklamanın ardından dua eden grup olaysız olarak dağıldı.