Alanya ‘İstiklal Marşı Okuma Yarışması’nı; Okul Öncesi Kategorisinde; 5 yaşındaki ana sınıf öğrencisi Eymen Aras Yıldız kazandı. İstiklal Marşı’nın iki kıtasını okuyarak gönüllerde taht kuran Eymen Aras Yıldız, madalya, başarı belgesi ve çeyrek altınla ödüllendirilirken kendisine Yeşilay tarafından çeşitli hediyeler takdim edildi. İlköğretim Kategorisinde; Yusuf Şimşek, Lise Kategorisinde ise Beyza Salur birinci oldular. Onlara da hediyeleri takdim edildi. Pandemi koşulları sebebiyle sadece birincilerin ödüllendirildiği sembolik bir tören yapıldı.

Türk Kızılay Alanya Şubesi'nde düzenlenen ödül törenine Türk Kızılay Alanya Şube Başkanı Dr. Mehmet Dikici, Yeşilay Antalya Şube Başkan Yardımcısı Abdullah Remzi Akgül, Yeşilay Alanya Şube Başkanı Dr. Hasan Basri Savaş, AGC ve Akdeniz Gazeteciler Federasyonu Başkanı Gaye Coşkun, MÜSİAD Alanya Şube Başkanı Mustafa Durusoy katıldılar. Tören öncesinde konuşan Savaş, düzenlenen etkinliğin arka planında İstiklal Marşı'nın önemi ve anlamının bulunduğunu söyledi. Savaş, "Dalgalan sen de şafaklar gibi ey şanlı hilal derken o hilal nasıl bir hilal ve Mehmet Akif'in ifadesiyle uğruna ne güneşlerin battığı bir hilal. Biz bu etkinliği düzenleyerek batan güneşleri, o hilali, o manayı anlamaya ve yad etmeye çalışıyoruz" dedi.

"MEHMET AKİF KIZILAYCIYDI"

2021 yılının İstiklal Marşı yılı ilan edildiğini hatırlatan Dikici de, bu marşın kendisini anlatan bir yapıya sahip olduğunu ifade etti. Dikici, "Mehmet Akif aslında gençlerimizin örnek alması gereken çok güçlü bir şahsiyet. Günümüzde de onun özelliklerine çok ihtiyaç var. Bir defa sözünü eri bir insan. Dünyanın mevkiine, makamına, malına itibar etmeyen bir insan" diye konuştu. Mehmet Akif'in İstiklal Marşı yarışmasında kazandığı 500 lira ödülü de Kızılay'a bağışladığını vurgulayan Dikici, onun bu yönüyle bir Kızılaycı olduğunu aktardı. Konuşmaların ardından yarışmada dereceye girerek birinci olan okuma yazma bilmeyen 5 yaşındaki Eymen Aras Yıldız'a ödülünü Kızılay Alanya Şube Başkanı Dr. Mehmet Dikici ve Yeşilay Antalya Şube Başkan Yardımcısı Abdullah Remzi Akgül verdi. Beyza Salur'a, Gaye Coşkun, Yusuf Şimşek'e ise Mustafa Durusoy tarafından ödül takdimi yapıldı. Pandemi koşulları sebebiyle; 2'nci ve 3'ncü olan öğrencilere başarı belgesi ve madalyaları daha sonra takdim edilecek. Yarışmayı destekleyen ve tüm Alanya'ya İstiklal Marşı coşkusunu yaşatan; Alanya Belediyesi, Alanya MÜSİAD, Alanya Gazeteciler Cemiyeti, Alanya Kızılay ve Antalya Yeşilay'a katkıları sebebiyle teşekkür edildi.

Kayısı Ağaçları Çiçek Açtı, Ortaya Görsel Şölen Çıktı Kayısı Ağaçları Çiçek Açtı, Ortaya Görsel Şölen Çıktı