Alanya Belediyesi’nin Eylül Ayı Olağan Meclis Toplantısı gerçekleştirildi. Belediye binasında düzenlenen meclis toplantısına Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel başkanlık etti. Meclisi CHP İlçe Başkanı Coşkun Karadağ da izledi.

Meclise; MHP Grubu’ndan Mehmet Ali Tekin, Mehmet Babaoğlu, Kerim Aydoğan, CHP Grubu’ndan Yılmaz Bağışlar, İyi Parti Grubu’ndan Halit Öztürk, Didem Dim Özaltın ve Hasan Basar mazeret bildirerek katılmadı.

Mecliste konuşan Başkan Yücel, konuşmasına, Pençe Yıldırım Harekatı’nda şehit olan askerlere Allah’tan rahmet dileyerek başladı. Geçtiğimiz ay ülkede afetlerle mücadele ettiklerini, yangın, sel ve pandemi dolayısıyla zor günler yaşadıklarını hatırlatan Başkan Yücel, “Temmuz ayında ülkemizin dört bir yanında çıkan yangınlarla birlikte yüreğimiz de yandı. Ülke olarak, tarihimizin en büyük orman yangınları nedeniyle zor günler geçirdik. Alanya’mızda çok şükür can kaybı yaşanmadı ancak vatandaşlarımızın evleri yandı, mal kayıpları oluştu. Bunun da ötesinde ormanlarımız yandı, birçok hayvan telef oldu ve ekolojik denge zarar gördü. Alanya Belediyesi olarak tüm birimlerimiz, araç ve personelimizle yangınların başladığı ilk günden bugüne kadar hep yangınla mücadelede ve afet bölgesinde vatandaşlarımızın yanındaydık.

Manavgat başta olmak üzere Gündoğmuş ve Akseki’ye sosyal yardım desteği sağladık. Bununla birlikte araç, ekipman ve personel konusunda yangından etkilenen komşu ilçelerimizin yardımına koştuk. Birlik ve beraberlik içinde yaralarımızı sarmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Vatandaşlarımızı tekrar evlerine kavuşturmak, ormanlarımızı yeniden yeşertmek için gayretle çalışıyoruz. Güzelbağ, Bayır ve Takanlar Mevkii’nde yangında zarar gören evlerin yıkımını tamamladık. Kalacak evi olmayanlara devletimiz tarafından konteynerleri teslim edildi. İnşallah en kısa zamanda evleri yapılarak, yangınzedelere teslim edilecek. 8 Eylül Çarşamba günü Güzelbağ, Bayır, Dereköy ve Ümitli mahallelerinde yangından etkilenen arı üreticilerimize kovan dağıtımı yapacağız. Saat 10.00’da Güzelbağ Jandarma Karakolu yanında düzenleyeceğiz arı kovanı dağıtım törenine tüm meclis üyelerimizi davet ediyorum” dedi.

Yüz yüze eğitime başlandığını hatırlatan Başkan Yücel, yüz yüze eğitimin devam edebilmesi için aşı olunmasını istedi. Başkan Yücel, “Maske, mesafe ve hijyen kurallarına uyalım. Kalabalık ortamlara girmeyelim. Aşı olarak ve tedbirlere uyarak kendimizi ve sevdiklerimizi koruyalım. Alanya Belediyesi 2 güzide eğitim yuvasını daha Alanya’mıza kazandırmaya hazırlanıyoruz. Oba Mahallemizde 200 çocuk kapasiteli kreşimiz tamamlanmak üzere. Etüt merkezimizin ise inşaatı bitti. Mobilyaları ve iç tefrişatı önümüzdeki hafta içinde tamamlanmış olacak. 750 öğrenci kapasiteli, 20 derslikli, 6 sanat atölyesi ve konferans salonuna sahip etüt merkezimizi 4 Ekim’de hizmete açacağız” diye konuştu.

DEMİRCİ: PROJEYİ DESTEKLİYORUZ

Plan ve Bütçe Komisyonu’ndan gelen kararların görüşülmesi ile devam eden mecliste ‘Alanya Kent Meydanı Projesi’ 2. etap yapımıyla ilgili İller Bankası’ndan 40 milyon TL kredi kullanımı ile ilgili 5. madde konusunda söz alan CHP Grup Sözcüsü Erkan Demirci, “Projenin Alanya için gereklilik olduğuna biz de inanıyoruz. Ufak tefek nüans farklılıklarımız olsa da proje üzerinde benzer konuları düşünüyoruz. Alanya’ya yararlı olacağını düşünüyoruz. Bu paranın da heba edilen bir para olmayacağını, Alanya’ya bir şekilde geri dönüşünün olacağını düşünüyoruz. Projeyi desteklediğimizi ifade ederek grup kararımız olumlu koyduk” ifadelerini kullandı.

ARIK: OLMAZSA OLMAZ

Aynı madde hakkında konuşan İyi Parti’li Fikret Arık ise, “Kent meydanı olmazsa olmaz. Bunun yapılması gerektiğine hepimiz inanıyoruz lakin belediyemiz öz kaynakları ile yapacağı bu tür yatırımlarda muhakkak ki yatırımın önünde olacak halimiz yok. Belediyemizin 2016’dan yüzde 20 bütçe borç oranımız şu an yüzde 70-80’lere çıktı. Bu kredinin alınması, projenin yapılması ve ödenmesinin de 60 ayda yüzde 15 faizi var. Bu yatırımı yaptıktan sonra borcu diğer dönemde siz ya da başka bir belediye başkanı olur, diğer döneme yansıyor. Diğer dönem çok borçlu bir belediyeyi yeni bir belediye başkanı veya sizin daha çok hizmet üretememe anlamına gelmemesi için çok borçlanmayalım. Kaynaklarımıza göre yatırımlarımızı yapalım” dedi.

Proje ile şehir merkezinin cazibe merkezi haline getirileceğini kaydeden Arık, projede otopark bulunmadığını söyledi. Arık, otopark sorunu çözülmeden bu tür yerlerin cazibe merkezi haline getirilmek istenmesini ve yeni belediye binasının inşaatının hala bitirilmemesini eleştirdi.

BAŞKAN YÜCEL MECLİS KONUŞMASINDA ŞU İFADELERE YER VERDİ:

Sayın meclis üyeleri ve değerli konuklar,

Sözlerime başlamadan önce Pençe Yıldırım Harekatı’nda ve vatan mücadelesinde kaybettiğimiz tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum.

YANGINLAR

Geçtiğimiz ay ülkemizde afetlerle mücadele ettik. Yangın, arkasından sel felaketi ve pandemi dolayısıyla zor günler yaşadık.

Hepimizin bildiği gibi Temmuz ayında ülkemizin dört bir yanında çıkan yangınlarla birlikte yüreğimiz de yandı. Ülke olarak, tarihimizin en büyük orman yangınları nedeniyle zor günler geçirdik.

Alanya’mız ve komşu ilçelerimiz Manavgat, Gündoğmuş, Akseki, Gazipaşa ile Marmaris, Bodrum, Milas, Köyceğiz gibi turizm bölgelerimizle birlikte 53 ilimizde çıkan ve günlerce süren 288 yangın tamamen kontrol altına alınarak söndürülürken, maalesef can kayıpları yaşandı. Yangınlarda hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum.

Alanyamızda çok şükür can kaybı yaşanmadı ancak vatandaşlarımızın evleri yandı, mal kayıpları oluştu. Bunun da ötesinde ormanlarımız yandı, birçok hayvan telef oldu ve ekolojik denge zarar gördü.

Biz, Alanya Belediyesi olarak  tüm birimlerimiz, araç ve personelimizle yangınların başladığı ilk günden bugüne kadar hep yangınla mücadelede ve afet bölgesinde vatandaşlarımızın yanındaydık.

Manavgat başta olmak üzere Gündoğmuş ve Akseki’ye sosyal yardım desteği sağladık. Bununla birlikte araç, ekipman ve personel konusunda yangından etkilenen komşu ilçelerimizin yardımına koştuk.

Birlik ve beraberlik içinde yaralarımızı sarmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

Vatandaşlarımızı tekrar evlerine kavuşturmak, ormanlarımızı yeniden yeşertmek için gayretle çalışıyoruz.

Güzelbağ, Bayır ve Takanlar Mevki’nde yangında zarar gören evlerin yıkımını tamamladık. Kalacak evi olmayanlara devletimiz tarafından konteynırları teslim edildi. İnşallah en kısa zamanda evleri yapılarak, yangınzedelere teslim edilecektir.

8 Eylül Çarşamba günü (yarın) da Güzelbağ, Bayır, Dereköy ve Ümitli mahallelerinde yangından etkilenen arı üreticilerimize kovan dağıtımı yapacağız. Yarın saat 10.00’da Güzelbağ Jandarma Karakolu yanında düzenleyeceğiz arı kovanı dağıtım törenine tüm meclis üyelerimizi davet ediyorum.

Yangınla ilgili sözlerime son verirken,

Alanya’mızdaki ve ülkemizin dört bir yanında çıkan orman yangınlarının söndürülmesi noktasında canlarını hiçe sayarak çabalayan Orman ekipleri, İtfaiye ekipleri, AFAD ekiplerine, Devletimizin ilgili tüm kamu kurum ve kuruluşlarına, Dışişleri Bakanımız Sayın Mevlüt Çavuşoğlu, İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu, Tarım ve Orman Bakanı Sayın Bekir Pakdemirli ve tüm bakanlarımız başta olmak üzere devletimizin her kademesindeki görevlilerimize, afetzedeler için “ 5 keçi, 5 koyun ve 2 düve kampanyası başlatan Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli’ye, Genel Başkan Yardımcımız Sadir Durmaz’a, MYK üyemiz ve milletvekilimiz Sayın Abdurrahman Başkan’a, il ve ilçe teşkilatlarımıza, ormanını ve evini korumak için yangınla korkmadan mücadele eden Orman KÖYLÜLERİNE, yangını söndürmek için gönüllü çalışan VATANDAŞLARIMIZA, yardım, destek ve dualarını esirgemeyen duyarlı ALANYA HALKIMIZA tekrar binlerce kez teşekkür ediyorum.

KARADENİZDE SEL AFETİ

Karadeniz bölgemizde ve özellikle Bozkurt ilçesinde meydana gelen sel felaketinde hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Sel felaketinden etkilenen vatandaşlarımız için de Alanya Belediyesi olarak 2 yardım tırımızı Kastamonu’ya göndererek yaraların sarılmasına destek olduk. Rabbim, bizleri bir daha böyle büyük afetlerle sınamasın.

30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI

Bağımsızlığımızın ve özgürlüğümüzün sembolü olan 30 Ağustos Zafer Bayramını kentimizde Fener Alayı ve çeşitli etkinliklerle coşkuyla kutladık. Türk Milletimizin, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin 30 Ağustos Zafer Bayramını tekrar kutluyorum. Büyük Zafer’in 99. Yılı vesilesiyle Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere vatan için canlarını veren tüm şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum.

Başkan Lök’ten Korsan Servis Çağrısı! ‘’Korsan Servis Müsamaha Göstermesinler’’ Başkan Lök’ten Korsan Servis Çağrısı! ‘’Korsan Servis Müsamaha Göstermesinler’’

İLKÖĞRETİM HAFTASI

Uzun bir aradan sonra nihayet çocuklarımız yüzyüze eğitime başladı. Tüm öğrencilerimize ve eğitim camiamıza hayırlı ve başarılı bir eğitim-öğretim dönemi diliyorum. Yüzyüze eğitimin devam edebilmesi için lütfen aşımızı olalım. Maske, mesafe ve hijyen kurallarına uyalım.

Ayrıca hem Üniversite hem Lise giriş sınavında başarılı olan ve yeni okullarına yerleşen tüm öğrencilerimizi ve ailelerini  de tebrik ediyorum. Üniversite ve lisedeki öğrenim hayatlarında öğrencilerimize başarılar diliyorum.

Alanya Belediyesi olarak eğitime her zaman öncelik ve önem verdik. Başkanlık dönemimizde Oba Kız Öğrenci Yurduyla birlikte doğuda ve batıda 2 liseyi hayata geçirdik. Şu an Avsallar Mahallemizde bir okulun daha yapımı sürüyor. Ayrıca üniversitelerimiz ve kentimizdeki tüm okulların talep ve ihtiyaçlarının karşılanması noktasında özveriyle çalıştık ve çalışmaya devam ediyoruz.

Alanya Belediyesi olarak şimdi de 2 tane güzide eğitim yuvasını daha Alanyamıza kazandırmaya hazırlanıyoruz. Oba Mahallemizde 200 çocuk kapasiteli kreşimiz tamamlanmak üzere. Etüt Merkezimizin ise inşaatı bitti. Mobilyaları ve iç tefrişatı önümüzdeki hafta içinde tamamlanmış olacak. 750 öğrenci kapasiteli, 20 derslikli, 6 sanat atölyesi ve konferans salonuna sahip Etüt Merkezimizi 4 Ekim’de hizmete açacağız.  Dar gelirli lise öğrencilerine yönelik hizmet verecek Etüt Merkezimizin Alanyamıza hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.

1 EYLÜL DÜNYA BARIŞ GÜNÜ

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Yurtta Sulh cihanda Sulh” ilkesiyle ülkemizde ve dünyada barış ve huzurun hakim olmasını diliyorum. 1 Eylül dünya Barış Gününü kutluyorum.

ADNAN MENDERES ÖLÜM YILDÖNÜMÜ

17 Eylül’de idam edilen Eski Başbakanlarımızdan Adnan Menderes’i ve arkadaşları Fatin Rüştü Zorlu ve Hasan Polatkan’ı ölüm yıldönümlerinde saygı ve rahmetle anıyorum.

19 EYLÜL GAZİLER GÜNÜ

19 Eylül Gaziler Günü vesilesi ile vatanımızın birlik ve bütünlüğü için canlarını hiçe sayarak savaşan ve Gazi ünvanı ile şereflenen tüm gazilerimizin gününü kutluyorum. Bu vatan onlara her zaman minnettar kalacaktır. Tüm Gazilerimize sağlıklı ve uzun ömürler diliyorum.

ZABITA TEŞKİLATI

Zabıta Teşkilatımızın 195. Kuruluş yıldönümünü kutluyorum. Kentimizin huzur ve güvenliği için gece –gündüz demeden emek harcayan zabıta ekiplerimize görevlerinde başarılar diliyorum.

SPOR BAŞARILARI

Tokyo 2020 Olimpiyatlarında başarı gösteren, ülkemize madalya getirerek bizleri gururlandıran tüm sporcularımızı tebrik ediyorum. Yine bizlere Avrupa Şampiyonasında bronz madalya alarak bizlere aynı gururu yaşatan A Milli Voleybol Takımımız File’nin Sultanlarını kutluyorum. Ayrıca haftasonu Tarihi Elmalı Güreşleri’nde başpehlivan olan İsmail Balaban’ı tebrik ediyorum.

Sözlerime son verirken, Covid 19 Pandemisine dikkat çekmek istiyorum.  Bu yaz Kurban bayramı sonrasında artan vakalar nedeniyle kentimizde can kayıpları yaşadık ve sevdiklerimizden ayrılmak zorunda kaldık. Büyükşehir Belediye Başkanımız Muhittin Böcek’in abisi Sadi Böcek’e, Meclis Üyemiz ve Başkan Yardımcımız Tunahan Kasapoğlu’nun amcası Burhan Kasapoğlu’na, CHP İlçe Başkanı Coşkun Karadağ’ın annesi Zühlice Karadağ’a ve Covid 19 pandemisi dolayısıyla kaybettiğimiz tüm vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Ailesi ve yakınlarına sabır diliyorum.

Hala vaka oranlarımız çok yüksek. Okullarımız da yüzyüze eğitime başladı. Lütfen aşımızı olalım. Maske, mesafe ve hijyen kurallarına uyalım. Kalabalık ortamlara girmeyelim. Aşı olarak ve tedbirlere uyarak kendimizi ve sevdiklerimizi koruyalım.