Antalya Valiliği tarafından Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen tören Antalya Valiliği ve Antalya Büyükşehir Belediyesi çelenklerinin sunulmasının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla sona erdi.

Cumhuriyet Meydanı’ndaki törenin ardından Antalya Valisi Ersin Yazıcı, Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan ve il protokolü, Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen Anma Programına katılarak öğrenciler tarafından Atatürk’ü anlatan tiyatro etkinliğini izledi ve fotoğraf sergisini gezdi.

Anma programları kapsamında Akdeniz Üniversitesi’nde de “10 Kasım Ulu Önder Atatürk’ü Anma Töreni” gerçekleştirildi. Törene Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Murat Turhan, Prof. Dr. Gülbin Arıcı, Prof. Dr. Cengiz Toker, Hastane Başhekimi Prof. Dr. Ender Terzioğlu ile çok sayıda akademik ve idari personel katıldı. Törende Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Turhan’ın çelenk sunumunun ardından Atatürk’ün manevi huzurunda saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu.

Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan 10 Kasım dolayısıyla verdiği mesajda “Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, ebediyete intikalinin 82. Yıl dönümünde bir kez daha rahmet, özlem ve saygıyla anıyor, ülkemizi, çağdaş uygarlık düzeyine ulaştırmak için daha da çok çalışmamız gerektiğini unutmuyoruz” ifadelerini kullandı.