Alanya’da artan motosiklet kazaları hem can hem de mal kaybına neden olmaya devam ediyor. Özellikle son günlerde artan kazalar sonrası Alanya Kaymakamı Dr. Fatih Ürkmezer harekete geçti. Alanya İlçe Emniyet Müdürlüğü ile koordine olarak yapılan çalışmalar kapsamında şehrin her bölgesinde denetimler yapılmaya başlandı ve titizlikle devam ediyor.

KAYMAKAM ÜRKMEZER’DEN ÖZEL AÇIKLAMALAR

Alanya Kaymakamı Dr. Fatih Ürkmezer konuyla ilgili Yedi Gün Haber’e özel açıklamalarda bulundu. Emniyet güçlerine talimat verdiklerini belirten Ürkmezer, “Artık 7 gün 24 saat motosiklet denetimleri olacak. Motosiklet kazaları önümüzde çok büyük bir engel olarak duruyor. Emniyet güçlerimizin yaptıkları sıkı denetimlerle kazaları azaltmak istiyoruz.” 7edi.

“AİLELERE DE GÖREV DÜŞÜYOR”

Kaymakam Ürkmezer kazaların azaltılması konusunda en büyük görevin ailelere düştüğünü söyledi. Ürkmezer,  “Bu noktada ailelere önemli görevler düşüyor. Lütfen çocuklarımızın ehliyeti yokken onlara motosiklet almayalım. Kask takmalarını sağlayalım ve dikkatli sürmeleri konusunda onları uyaralım. Toplumun ilk eğitim kurumu ailedir. Aileler bu konuda bilinçli olursa, kazalar da azalacaktır.” diye konuştu.

VATANDAŞLARDAN ÜRKMEZER’E TAM NOT

Motosiklet kazaları ile ilgili atılan adımlara Alanya halkından da tam not geldi. Göreve geldiği günden beri Alanya’da adım atmadık yer bırakmayan ve sorunları çözmek için gerekli adımları atan Ürkmezer’in, motosiklet kazaları ile ilgili harekete geçmesi sevinç yarattı. Denetimlerin arttırılmasını olumlu bulan vatandaşlar, Kaymakam Ürkmezer ve emniyet mensuplarına tam destek verdiler.