İŞKUR aracılığıyla işe alımlar devam ediyor. Türkiye Şeker Fabrikaları İŞKUR aracılığıyla personel alımı yapacağını duyurdu. Yayınlanan ilanda 1500 personel alımı yapılacağı açıklandı. Personel alımı için başvurular Türkiye İş Kurumu şubelerinden ve Türkiye İş Kurumu web sitesi üzerinden yapılacak. Şeker fabrikalarına yapılacak olan personel alımlarında kontenjan dağılımı nasıl olacak? Hangi kadrolara atamalar ve alımlar yapılacak? İşte personel alım detayları...

Türkiye Şeker Fabrikaları, personel alımı yapacağını duyurdu. Devlet Personel Başkanlığının sitesinde yayınlanan ilana göre 3 farklı pozisyonda işe alım duyurusu yapıldı. Türkiye Şeker Fabrikaları'ının yayınladığı ilana göre toplamda 1500 kişi işe alınacak. Yayınlanan ilanda başvuru şartları ve personel alımı için kontenjanlar belli oldu. Başvuruların yapılacağı yerler de belli oldu.

YAYINLANAN İLANDA YAPILAN AÇIKLAMA

Özelleştirme İdaresi Başkanlığından alınan izne istinaden Şirketimizdeki Şeker Fabrikalarına belirsiz süreli çalıştırılmak üzere toplam 1090 işçi (Meslek Lisesi, Lise ve Dengi Okul Mezunu) alımı yapılacaktır.

ALIMLARDA UYGULANACAK USUL VE ESASLAR

1- Alınacak işçiler için, Türkiye İş Kurumu İl Müdürlüklerinden talepte bulunulmak suretiyle 09.08.2009 tarih ve 27314 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Kamu Kurum ve Kuruluşlarına İşçi Alınmasında Uygulanacak Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik hükümlerine uygun olarak işlem yapılacaktır.

2- Başvurular Türkiye İş Kurumunun İl/Şube Müdürlüklerine ve Türkiye İş Kurumu web sitesi üzerinden yapılabilecektir. Başvuru ile ilgili daha detaylı bilgi İŞKUR'un web sitesinden 31.12.2019 tarihinden itibaren öğrenilebilir.

3- Yeni istihdam edilecek personelin 4046 sayılı Kanunun 22. maddesi kapsamında diğer kamu kurumlarına nakil hakları bulunmadığından 2014/7140 sayılı kararname eki esaslarına göre 657 sayılı Kanunun 4/b maddesi kapsamında sözleĢmeli personel olarak diğer kamu kurum ve kuruluĢlarına atanamayacaklardır.

KONTENJANLAR BELLİ OLDU: TOPLAM 1500 KİŞİ İŞE ALINACAK

Bilgisayarlı Makine İmalatı 6

Mekatronik, Endüstriyel Kontrol 597

Proses işçisi 63

Yapı Tesisat Sis./Isı Tesisat Sist. 184

Kaynakçılık 17

Betonarme Yapı Sistemleri 3

Genel personel 220

Kontrol Sistemleri Teknolojisi 61

Makine 80

Bilgisayar Destekli Makine 2

Kontrol ve Ölçü Aletleri, Mekatronik, Kontrol Sistemleri Teknolojisi, Endüstriyel Otomasyon, Endüstriyel Otomasyon Teknolojisi, Otomasyon Kontrol ve Otomasyon Kontrol Teknolojisi 14

Proses/Kimya Laboratuvarı 55

Elektrik, Elektrik Teknolojisi 32

Metal İşleri, Kaynak Teknolojisi, Kaynakçılık 3