9- 18 Temmuz tarihleri arasında İskele Şelale Meydanı’nda düzenlenen festival 10 gün sürdü.

FESTİVAL HEM EĞİTTİ HEM EĞLENDİRDİ

COVID-19 pandemisinden en çok etkilenen kitlelerden biri olan çocuklara, aileleri ile keyifli vakit geçirebilecekleri bir açık hava etkinliği olarak düzenlenen festivalde, pandemi kurallarına da titizlikle dikkat edildi.

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’in çocuklara karne hediye olarak armağan ettiği festival kapsamında çocuk kitap fuarı, çocuk etkinlikleri, çocuk kitap yazarları ile buluşma, söyleşiler, çocuk tiyatroları, kukla performansları, sahne gösterileri, geleneksel çocuk oyunları ve çeşitli yarışmalar düzenlendi. Ayrıca aileler için “Ebeveyn ve Eğitimci Seminerleri” başlığı altında alanında uzman isimler çocuk eğitimi, aile konularında söyleşiler yaptı.

Festival alanını ziyaret eden çocuklara Alanya Belediyesi tarafından topaç, balon ve çocuk kitabı hediye edildi. Aynı zamanda misafirlere her gün İkram Çeşmesi’nden soğuk Alanya limonatası ikram edildi.

Her türlü aktivitenin sergilendiği festival alanında Alanya Belediye Tiyatrosu oyuncuları tarafından da “Şarkıyla Sallanan Salıncak” ve özel çocukların hazırladığı “Kalbimin Sevgili Gözü” isimli tiyatro oyunları sahnelendi.

BAŞKAN YÜCEL ÇOCUKLARA YAMAN VE BAL’I HEDİYE ETTİ

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, 3. Alanya Uluslararası Çocuk Festivali’nde çocuklara tatil kitabı da hediye etti. Alanya Belediyesi’nin yayıncı kuruluş unvanı ile bastırdığı 17. eseri Yaman ve Bal’ın Alanya Macerası-Kızılkule isimli çocuk kitabı, festival alanında ücretsiz dağıtıldı.

FESTİVAL 10 GÜN SÜRDÜ

9 Temmuz’da törenle başlayan festival 18 Temmuz’a kadar dolu dolu devam etti.

Alanyaspor Taraftarlarında Böcek Tepkisi! ‘’Mitingde Hiç Bir Şekilde Müsaade Edilmeyecek’’ Alanyaspor Taraftarlarında Böcek Tepkisi! ‘’Mitingde Hiç Bir Şekilde Müsaade Edilmeyecek’’

Festivalde Okul Öncesi Öğretmeni Vantrolog Çiğdem Çelebi, Eğitimci- Yazar Bahar Eriş, Burcu Bahar, Aydoğan Yavaşlı, Milliyet Aile ve Çocuk Yazarı Zeynep İşman, ALKÜ Okul Öncesi Eğitimi Anabilim Dalı Başkanı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Özge Metin Aslan, Uzaman Klinik Psikolog Şahin Çiftçi, Uzman Dr. Hasan Peksel, Psikolog İlkay Kargı, Uzman Psikolog Gamze Mat, AHEP Üniversitesi Öğretim Görevlisi Nihan Kocaman Pavlovic, Elif Gizem Yetkin, Okul Öncesi Öğretmeni Lebibe Yüksel Çokdolu, Performans Sanatçısı Murat Köylü, müzik öğretmeni Gönül Yeprem, kişisel gelişim uzmanları, doktorlar çocuklar ve ebeveynlerle buluştu.