Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada temel tüketim maddelerinden alınan yüzde 8'lik KDV oranının yüzde 1'e indirildiğini duyurmuştu. Temel tüketim maddelerinden alınan yüzde 8'lik KDV oranının yüzde 1'e indirilmesinin yeterli olmadığını söyleyen Alanya Bakkallar Odası Başkanı Velittin Yenialp, gıda maddelerinin yanı sıra temizlik maddelerindeki KDV oranının da düşürülmesi gerektiğini ifade etti. Yenialp, “ Esnaf açısından KDV indirimi elbette iyi oldu. Çünkü maliyet kalemlerimiz oldukça genişlemişti. Esnafımız bu artan maliyetlerde zorlanmakta. Yalnızca gıda da indirime değil, diğer alanlarda da indirime gidilmesi gerekir. Özellikle pandemi koşullarında temizlik çok önemli. Bu yüzden, temizlik ürünlerinde de yüzde 18 olan KDV oranı yüzde 8’e çekilmesi gerekiyor. KDV oranları İndirilmeli ki insanlar ihtiyaçlarını giderebilsin” diye konuştu.

‘FATURALAR KEPENK KAPATTIRACAK’

Antalya'da İhracatçılar Kaybını Doğu Ülkeleriyle Kapatmaya Çalışıyor Antalya'da İhracatçılar Kaybını Doğu Ülkeleriyle Kapatmaya Çalışıyor

Öte yandan Başkan Yenialp, elektrik faturalarında düzenlemeye gidilmesi gerektiğini aksi taktirde esnafın kepenk kapatabileceğini belirtti. Konuyla ilgili yetkililere çağrıda bulunan Yenialp, “Elektrik faturalarına baktığımız zaman esnaf çok zorlanıyor. Dükkan kiralarının 2 katı elektrik faturalarıyla karşılaşıyorlar. 7 bin TL kira fiyatı ödüyorsa, 21 bin TL elektrik faturası ile karşılaşıyor. Esnaflardan ‘Artık dükkanlarımıza kilit vuracağız’ diye söylemler duymaktayız. Bildiğiniz üzere Alanya turizm bölgesi, havaların ısınmasıyla birlikte klima kullanımı da artacak. Haliyle faturaya yansıyan zam daha çok hissedilecek. Eğer klima çalışmazsa, buzdolabına konulan ürünler bozulacak. Hükümetin bizler için ayrı bir fiyat politikası çıkarması gerekiyor. Gıda maddelerinde KDV de yüzde 1’e indiriliyor ama diğer yandan elektriğe % 127 zam yapılıyor. Bu nasıl bir adalet? Esnafların korunması gerektiğini düşünüyorum” dedi.