Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK),temmuz ayına ilişkin yeni işsizlik rakamlarını açıkladı. TÜİK'in açıkladığı rakamlara göre işsizlik rakamlarında artış gözlemlendi.TÜİK’in açıkladığı verilere göre Temmuz ayında işsizlik yüzde 12 rakamlarına ulaştı. Açıklanan verilerde genç nüfusta işsizlik oranının bir önceki aya göre değişim göstermediği belirtildi.

TÜİK VERİLERİNE GÖRE İŞSİZLİK TEMMUZ AYINDA ARTTI

TÜİK’in verilerine göre genç nüfusta işsizlik oranı yüzde 23,1 oldu. Açıklanan verilerde ise geniş tanımlı işsizliğin Temmuz ayında 1.2 puanlık artış göstermesiyle yüzde 23.6 olduğu belirlendi. Verilere göre Türkiye genelinde 15 ve daha yukarı yaştaki kişilerde işsiz sayısı 2021 yılı Temmuz ayında Haziran ayına göre 506 bin kişi artış gösterdi ve 3 milyon 902 bin kişi oldu. İşsizlik oranı ise Haziran ayına göre 1,4 puanlık artış ile yüzde 12,0 seviyesine ulaşarak artış gösterdi

Araç Sahiplerini Üzecek Haber! İkisine Birden Zam Geliyor Araç Sahiplerini Üzecek Haber! İkisine Birden Zam Geliyor

İSTİHDAM ARTTI

TÜİK’in açıkladığı verilere göre ise Türkiye’de istihdam edilen işçi sayısı 2021 yılı Temmuz ayında bir önceki Haziran ayına göre 125 bin kişi artış göstererek 28 milyon 730 bin kişi, istihdam oranı ise 0,2 puanlık artış göstererek 45,1 puan olduğu ifadelerine yer verildi. İşgücünde ise yine artış gözlemlendi. İş gücü 2021 yılı Temmuz ayında 631 bin kişi artarak 32 milyon 632 bin kişi, işgücüne katılma oranı ise 0,9 puanlık artış göstererek yüzde 51,2 seviyesinde gerçekleşti.15-24 yaş grubunu kapsayan genç nüfusta işsizlik oranı bir önceki aya göre değişim göstermedi. Bu yaş grubundaki iş gücüne katılma oranı ise Temmuz ayında bir önceki aya oranla azaldı.