Cumhuriyet Halk Partisi Uşak Milletvekili Özkan Yalım, Genç Mühendis Yunus Dinçer'in kendisinin tasarladığı Gübreleme Programı ile tarım üretimine büyük katkı sağlayan projesine, Sivaslı ilçesinde bulunan tüm arazileri teslim ederek destek verdi.

Projesi ile ilgili açıklamalar yapan Yunus Dinçer, “Ülkemizde gitgide düşen topraklarda ki organik madde oranından dolayı topraklarımız da  büyük verim kaybı yaşanmaktadır. Uşak bölgesinde kurak arazilerde buğday verimi düşük olmasından dolayı üreticiler maddi kazanç olarak tatmin olmuyorlar. Lakin bilinçli tarım ile bu verim artırabilir. Uşak bölgesinde kurak arazilerde verim, 250 kg ile 400 kg arası değişiyor. Bu verim en az 500 kg ile 700 kg arası çıkarılabilir. Tohuma verdiğimiz bakteriler ile don kuraklık stresine karşı tohumun toleransini arttırıyoruz. Yapılan çalışmalar sonucunda, haşhaş ve pancar da güzel sonuçlar alındı. Pancarda dekarda 1.2 ton artış ve yüzde 1.5 şeker oranı Uşak bölgesinde arttırılmıştır. Bu sonucu buğday arazinde başlayarak güzel sonuçlar alıcaz. Kurak bölgelerden de verimi artırmış olucağımızı tüm üreticilere göstericeğiz.

Dinçer: Sayın Milletvekilimize Sonsuz Teşekkürler

Tarım sektörüne katkıda bulunabilmek için hazırladığımız ve daha önce başarı elde ettiğimiz Gübreleme Projemize Sayın Vekilimiz Özkan Yalım, büyük destek verdi. Vermiş olduğu bu destekten dolayı sonsuz teşekkürlerimi sunarım. İnşallah hasat sonuna da alnımızın akı ile çıkacağımıza inancımız tamdır.” dedi.