Türkiye Sebzeciler, Meyveciler ve Seyyar Pazarcılar Federasyonu (TÜSPAF) İçişleri Başkanlığı’na bir dilekçe yazarak, hafta sonu semt pazarlarının açılması önerisinde bulundu. TÜSPAF’ın Genel Sekreter Gönül Türker Metin ve Genel Başkan Ali Karaca imzalı dilekçesinde şu ifadelere yer verildi:

Covid-19 salgını nedeniyle alınan tedbirler çerçevesinde; Türkiye genelinde uygulanan hafta sonu sokağa çıkma yasağı nedeniyle; hafta sonu kurulan pazarlarımız maalesef kurulamaktadır. Dolayısıyla esnafımız da elinde olan ürünleri pazara çıkaramadığından, havalarında ısınmasıyla birlikte bu ürünler çabucak bozulmakta ve esnafımız maddi olarak ciddi anlamda zarar uğramaktadır. Ayrıca özellikle hafta içi çalışan ve Pazar alışverişini hafta sonu yapan çalışan insanlarımız da hafta sonu yasakları nedeniyle maalesef pazara çıkamamakta ve sebze-meyve ihtiyacını marketlerden tedarik etmektedir. Bu da pazardan daha taze ve daha uygun fiyata aldığı ürünleri marketlerden daha pahalıya almasına neden olmaktadır. Dolayısıyla bu durum; ekonomik olarak zaten zor günler geçiren insanlarımızı daha da sıkıntıya sokmaktadır. Hem pazarcı esnafımız hem de pazardan alışveriş yapan insanlarımız bu anlamda ciddi sıkıntılar çekmektedir.

Bu nedenledir ki yasaklar nedeniyle hafta sonu tezgah açamayan pazarcı esnafımızın ve sebze-meyvesini pazardan daha taze ve daha uygun fiyata alan insanlarımızın mağduriyetinin giderilmesi hususunda; hafta sonları kapalı olan pazarlarımızın; salgınla mücadelenin genel prensipleri olan temizlik, maske ve sosyal mesafe kurallarına uymak koşuluyla yeniden hizmete açılması hususunda gereğinin yapılmasını saygılarımızla arz ve talep ederiz.”