ÖZEL HABER

Yedi Gün Haber olarak Türkiye genelinde zincir marketlerde yapılacak düzenlemeler ile ilgili esnafın nabzını tuttuk. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın zincir marketlerle ilgili taslak yasa düzenlemesi esnaflarda büyük sevinç yaşattı. Zincir marketlerde tütün mamulü, mobilya, cep telefonu, elektronik eşya ve beyaz eşya satışı yapılamayacak. Ancak alanı bin 500 metre karenin üstünde ise bunların satışına izin verilebilecek.

Alanya esnaflarından olan Sevgi Market işletmecisi Ahmet Ersoy, Yedi Gün Haber’e konuştu.

Ahmet Ersoy, konuşmasında şu ifadelere yer verdi;

“Büyük marketler önceden sigara satmıyorlardı. Bazı zincir marketler önceden satıyordu. Fakat şimdi bütün zincir marketler de satmaya başladı. Tütün mamulü satmazlarsa tabi iyi olur küçük esnafa destek olur. 200 metre kuralı da iyi olur. Çünkü her sokakta zaten zincir market var. Hatta aynı yerde 3 tane karşılıklı zincir market var. Keskin Pastanesi’nin orda yeni market açıldı. Esnafa yararı olur tabi.

Zincir marketlerde bazı ürünlerin satılmaması da esnaf için iyi olur. Sonuçta herkes kendi işini yapmalı. Haftanın bir günü, Pazar günleri kapalı olması küçük esnaf için iyi olur. Hiç olmazsa küçük esnaf biraz olsa kazanır. Gerçi hafta içi gidip alışveriş yapıyorlar.  Normalde zincir marketlerin açılabilmesi için otopark olması lazım ama şimdi hiçbirinin otoparkı yok. Ruhsatı alıyorlar açıyorlar. Buradaki belediye de bir şey yapamıyor. Açacak olanlar Ticaret Bakanlığında işini halediyor.”

Alanya’da Seraları Zarar Gören Afetzedelere Naylon Desteği Alanya’da Seraları Zarar Gören Afetzedelere Naylon Desteği