Akdeniz Üniversitesi Rektörlük Yönetim Kurulu Salonu’nda yapılan toplantıya Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Gülbin Arıcı, Genel Sekreter Ali Evren İmre ile Uluslararası Buluş Fuarı’nda ödül kazanan Prof. Dr. Tarlan Mamedov, Prof. Dr. Ahmet Yılmaz Çoban, Prof. Dr. Murat Canpolat, Prof. Dr. Sibel Tunç, Prof. Dr. Osman Duman, Arş. Gör. Bahar Kancı Bozoğlan, Arş. Gör. Hakan Aktaş, Fatih Çetinkaya, Yavuz Sümer katıldı. Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, 5. Uluslararası Buluş Fuarı’nda Akdeniz Üniversitesi öğretim üyeleri ve Akdeniz TTO girişimcileri tarafından geliştirilen 10 patentten 1 Grand Prix, 1 Altın, 4 Gümüş ve 1 Bronz madalya olmak üzere toplam 7 ödül kazanan öğretim üyelerini tebrik ederek çalışmaları hakkında ayrıntılı bilgi aldı.

Akdeniz Üniversitesi adına gösterdikleri başarıdan dolayı mutlu olduklarını ifade eden Rektör Özkan, “En temel hedeflerimizden biri üniversitemizde üretilen bilim ve teknolojinin toplumsal faydaya ve ekonomik değere dönüşümünü sağlayarak ülkemize kazandırmak. Hocalarımızın yaptığı bu çalışmalar bu anlamda oldukça önemli ve üniversitemizden böyle önemli buluşların çıkması bizler için gurur verici. Bundan sonra da öğretim üyelerimizin yürüteceği bilimsel çalışmaları, Ar-Ge çalışmaları için ihtiyacı olan her türlü desteğe hazırız. Hocalarımıza gösterdikleri çabadan ve başarıdan dolayı teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Fahri Patronajı ve Türk Patent ev sahipliği ile Uluslararası Mucitler Federasyonu himayesinde gerçekleştirilen 5. Uluslararası Buluş Fuarı’nda Grand Prıx Ödülü Prof. Dr. Tarlan Mamedov’un “Bitkilerde Furin ile Hedef Proteinlerin İn Vivo Post-Translasyonel İşlenmesi” projesine, Altın Madalya Ödülü Prof. Dr. Ahmet Yılmaz Çoban’ın “Mikobakterilerin Üretilmesi ve Antibiyotik Duyarlılıklarının Test Edilmesinde Yeni Bir Besiyeri” projesine, Gümüş Madalyalar Prof. Dr. Murat Canpolat’ın “Kızılötesi Radyasyon ile Patojenlerden Koruma Sağlayan Yüz Maskesi” projesine, Fatih Çetinkaya’nın “Brilyant Özellikteki Ekstrakt Ürün ile Diş Remineralizasyonunu Kolaylaştırarak Lezyonların Neden Olduğu Ağrıyı, Hızlı ve Etkin Bir Biçimde Ortadan Kaldıran Solüsyon” projesine, Prof. Dr. Sibel Tunç, Prof. Dr. Osman Duman, Arş. Gör. Bahar Kancı Bozoğlan’ın “Kontrollü İlaç Salımı Yapan, Sıcaklığa Duyarlı Antifungal Özellikli Akıllı Hidrojeller” projesine, Yavuz Sümer’in “Akıllı Hidromat” projesine, Bronz Madalya ise Arş. Gör. Hakan Aktaş’ın “Okul Servisi Görüntü İşleme ile Güvenlik Sistemi” projesine verildi. Rektör Özkan, buluşlarıyla ödül kazanan öğretim üyelerine madalyalarını ve teşekkür belgelerini takdim etti.