Uzaktan eğitim sürecinde online eğitimlerle akıl ve zekâ oyunlarını öğrenerek evdeki malzemelerle kendi hazırladıkları oyun materyalleriyle hem keyifli zaman geçirdiler hem de bilişsel becerilerini geliştirdiler. Yüz yüze eğitime başlanıldığı bu günlerde de sınıflarında oyunları öğrenmeye ve oynamaya başladılar.

Okulda Öğreniyorum Evde Oynuyorum projesi İlçemizden Ayşe Melahat Erkin İlkokulundan Proje Kurucu Arzu Zeynel Oktan ve Necla Karagedik öğretmenlerimizin de bulunduğu, Türkiye’nin farklı illerinde Mersin Toroslar Mevlana Anaokulu proje kurucusu Nurcan Çalışkan ve Semra Çapun, Toroslar Nene Hatun Anaokulundan İlknur Solmaztürk öğretmenimizin, Anamur Vakıfbank Atatürk Ortaokulundan Aysu Yalçın ve Meryem Emen Koyuncu öğretmenlerimizin, Adana Ceyhan Hamdilli İlkokulundan Ahmet Özhan Taş ve Manisa Salihli 50.Yıl Ortaokulundan Neşe Üstüntaş öğretmenimizin ve öğrencilerinin önderliğinde uygulanmaktadır.

Proje hakkında bilgi veren Sibel Yalvaç; projemiz Şubat ayında başladı. Her ay farklı akıl ve zekâ oyunlarını öğrencilere öğretip onlarında ailelerine ve yakın çevrelerine öğretmesiyle yaygınlaştırmaya başladık. Projeye velilerimiz ve öğrencilerimiz yoğun ilgi gösterdiler. Hedefimiz teknoloji bağımlılığından çocuklarımızı uzaklaştırarak aileleriyle birlikte eğlenerek etkili zaman geçirmelerini sağlamak, problem çözme ve iletişim becerilerini geliştirmek, sabırlı, hoşgörülü olma ve sorumluluk alma davranışlarını geliştirmektir. Projemiz hakkında bilgi edinmek ve etkinliklerimizden yararlanmak isteyenlerin sosyal medya platformlarında “Okulda Öğren Evde Oyna” hesaplarımızı takip edebilirler. İlçemizdeki öğretmenlerimiz bizimle iletişime geçebilirler. Sınıflarına konuk olup öğrencilerine de bu oyunları öğretmek isteriz, dedi.

İlimizde ve İlçemizde e-Twinning projelerine olan destekleri için; Antalya Valimiz Sayın Ersin Yazıcı’ya, İl Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Hüseyin ER’e, Alanya Kaymakamımız Sayın Dr. Fatih Ürkmezer’e, İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Yusuf Yılmaz’a, Belediye Başkanımız Sayın Adem Murat Yücel’e, Cikcilli Mehmet Emine Öncü İlkokulu Müdürümüz Baykul Çetin’e, Ayşe Melahat Erkin İlkokulu Müdürümüz Hasan Polat’a, öğretmenlerimize, öğrencilerimize ve ailelerine teşekkür ederiz.