Okul ve öğrenme sürecinin yüz yüze devam etmesinin çocukların eğitimi için online eğitime göre daha faydalı olduğunu işaret eden uzmanlar bazı konularda uyarılarda bulundu.

Okullara dönüş sürecinde çocuklara dikkat etmeleri gerekenler konusunda önerilerde bulunan Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzm. Dr. Erdal Irmak, 'Eğitim kurumunda gerekli önlemlerin ve disiplinin kurulduğundan emin olmalı, şahit olduğumuz her aksaklıkta okul aile birlikleri ve yönetimlerini, gerekirse de daha üst kurumları bilgilendirmekten geri durmamalıyız'  şeklinde konuştu.

DEZENFEKTAN KULLANIMI UNUTULMAMALI

Uzm. Dr. Erdal Irmak, 'Kişisel hijyen önlemleri, şüpheli her temas sonrası dezenfektan kullanımı, bol sıvı almak, sosyal mesafenin korunamadığı durumlarda maske kullanımından taviz vermemek, uyku düzenini ve uyku saatlerindeki disiplini korumak, düzenli ve dengeli beslenme bu önlemlerde başı çekiyor' dedi

ÇOCUKLAR TAŞIYICI OLARAK RİSK TAŞIYABİLİR

ALKÜ’lü Uzmandan Ramazan’da Sağlıklı Beslenme Tavsiyeleri ALKÜ’lü Uzmandan Ramazan’da Sağlıklı Beslenme Tavsiyeleri

Okulların açılması ile beraber değişen günlük rutin yaşam döngüsü ve hareketlilikte çocukların tekrar adapte olması için bu önlemlerin taviz vermeden uygulanması gerektiğine vurgu yapan Uzm. Dr. Irmak, 'Eğitim kurumunda gerekli önlemlerin ve disiplinin kurulduğundan emin olmalı, şahit olduğumuz her aksaklıkta okul aile birlikleri ve yönetimlerini, gerekirse de daha üst kurumları bilgilendirmekten geri durmamalıyız. Korona virüsü pandemisinin her ne kadar çocuklar üzerinde etkisi erişkinler kadar güçlü olmasa da, taşıyıcı olarak ailenin diğer bireylerini riske atacaklarını unutmamalıyız' diye ifade etti.

ÜZERİMİZE DÜŞEN SORUMLULUKLARI YERİNE GETİRMELİYİZ

'Düzenli uyku, düzenli beslenme, mutlu ruh hali ve bağışıklığı zafiyete düşürecek tarzda beslenmeden kaçınmak en az hijyen mesafe ve maske önlemleri kadar değerlidir. Çocukların eğitim hayatlarına sağlıklı ve yüz yüze devam edebilmeleri, onlar kadar erişkinlerin de önlemlere uyarak okulların tekrardan kapanmasını gerektirecek salgın düzeyine gelmesini önleyerek sağlanır. Hepimiz üzerimize düşen önlemlere uymalı ve pandemi sürecinde ülkemizin daha normal ve daha özgür günlere gelmesi için üzerimize düşen fedakârlıkları yapmalıyız.' dedi.