Tüm dünyada etkili olan korona virüs salgını sürecinde korona virüsün daha fazla kişiye bulaşmasını engellemek amacıyla alınan tedbirler kapsamında cami gençlerine yönelik gerçekleştirilen faaliyetlerimize dijital platformlarda devam ediliyordu.

Alanya Müftülüğü, Uygulanan korona virüs tedbirleri neticesinde yeni düzenlemelerle birlikte maske, mesafe ve temizlik kuralına riayet edilerek Kargıcak Mahallesi Fatih Sultan Mehmet Cami’nde gençlerle bir araya geldi.

Program kapsamında gençlere hitap eden Alanya Müftüsü Dr. İhsan İlhan, “Aile ve Gençlik” konulu kısa bir konuşma gerçekleştirdi.

Aile içinde yaşamanın her yaştan insana güven ve mutluluk aşıladığını ve büyük bir nimet olduğunu belirten Müftü İlhan, ailenin değerini daima bilinmesi gerektiğini, İslam’a, hidayet rehberi Kur’an’a, âlemlere rahmet ve en güzel örnek olarak gönderilen Resûl-i Ekrem (s.a.s)’in sünnetine sımsıkı sarılmanın gerektiğini belirterek, gençlerin beden ve ruh sağlığını tehdit eden zararlı alışkanlıklara ve düşüncelere karşı da tavsiye ve nasihatlerde bulundu.

Program iyi dilek ve temenniler ile sona erdi.

“ÇEVRİMİÇİ BULUŞMALARIMIZA DEVAM EDİYORUZ”

“Gençlerimize milli ve manevi değerleri kazandırmak, kişisel gelişimlerine katkı sağlamak ve sahih dini bilgi ile buluşmalarına, böylece Kur'ân ve sünnet eksenli bilgi, birikim ve ahlaki kazanımlar elde etmelerine yardımcı olmak amacıyla gençlerle çevrimiçi buluşmalarımıza devam ediyoruz.

Bu kapsamda bugün saat 20.30’da Alanya Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu öğrencileriyle çevrimiçi olarak bir araya geleceğiz.

Program kapsamında öğrencilerle sohbet edip merak ettikleri sorulara pedagojik ilkeler çerçevesinde Kur’an-ı Kerim ve sünnet eksenli cevaplar vereceğiz.”