Alanya Gençlik Merkezi'nde gerçekleştirilen toplantıya Alanya Kaymakamı Dr. Fatih Ürkmezer ve ÖSYM Sınav Koordinatörü Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Rektörü Prof. Dr. Ekrem Kalan'ın yanı sıra İlçe Jandarma Komutanı Yarbay Engin Burak Mindivanlı, İlçe Emniyet Müdürü Alper Avcı ile İlçe Milli Eğitim Müdürü, İlçe Nüfus Müdürü ve Alanya Belediye Başkanlığı temsilcisi katıldı. Covid-19 salgınının gölgesinde 22 Kasım Pazar günü saat 10.15'te başlayacak ve 130 dakika sürecek sınav hakkında gerekli çalışma ve tedbirlerin görüşüldüğü toplantıda sınavın huzurlu ve güvenli bir ortamda gerçekleşmesi için alınması gereken önlemlerle ilgili kararlar alındı. 5'i ALKÜ Fakülte binaları 11'i Millî Eğitim Bakanlığına bağlı okullar olmak üzere toplamda 16 sınav binasının kullanılacağı ve 512 personelin görev alacağı 2020 KPSS Ortaöğretim Sınavı'nda 2 bin 742 aday ter dökecek.

Toplantının ardından gerçekleştirilecek sınavın sorunsuz geçmesi için Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi’nde (ALKÜ) bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Bina yöneticileri, salon başkanları ve yardımcılarına yönelik düzenlenen bilgilendirme toplantısında ALKÜ Genel Sekreteri ve ÖSYM Sınav Koordinatör Yardımcısı Dr. Sinan Kartal, sınav hakkında genel bilgilerin yanı sıra pandemi nedeniyle uygulanacak kural ve sorumluluklar hakkında salonda bulunanlara bilgiler verdi.