ALTSO ve ALKÜSEM İş Birliğinde ‘Temel İlk Yardım Eğitimi’ Başlıyor ALTSO ve ALKÜSEM İş Birliğinde ‘Temel İlk Yardım Eğitimi’ Başlıyor

Pandemi sebebiyle okula 2 yıldır gidemeyen öğrencilerin hasretinin 6 Eylül'de biteceğinin duyurulmasıyla kırtasiye sektöründe hareketlilik başladı. Alanya’da Ümit Kırtasiye Sahibi Mustafa Değirmenci, lojistik ve hammadde fiyatlarındaki artış nedeniyle kırtasiye ürünlerinde yüzde 20 oranında fiyat artışı olduğunu söyledi.

Değirmenci, “6 Eylül'de başlayacak olan yeni eğitim öğretim dönemi hepimize hayırlı olsun. Öğrenciler pandemi nedeniyle yaklaşık 1,5-2 yıldır okullardan uzak kalmışlardı. İnşallah önümüzdeki dönemde tekrar kapanma yaşamayız. Kırtasiyelerde afaki fiyat artışları yaşanmadı. Pandemi nedeniyle hammadde kaynakları ile ilgili bazı sıkıntılar oldu. Lojistik fiyatlarının artmasının fiyat artışında çok büyük etkisi oldu. Kırtasiye ürünlerinde yaklaşık yüzde 15-20 civarında artış oldu. En çok artış plastik grubunda yaşandı. Önceden bir konteynırın nakliyesi 2 bin 500 dolarken şu an 10-12 bin dolara yükseldi. Bu da ister istemez ürünlerin fiyatının artmasına neden oldu” dedi.