Alanya Hüseyin Girenes Fen Lisesi 11. Sınıf öğrencilerinden Mehmet Enes Durdahanoğlu ve Süeda Yaman, Matematik Öğretmeni Ferdi Bakbak danışmanlığında yaptıkları projeyle TÜBİTAK 52. Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması Konya Bölge Sergisinde Alanya’yı temsil ettiler. Durdahanoğlu ve Yaman, 10. Sınıf Matematik konularında olan “Fonksiyonlarda Öteleme ve Basit Olayların Olasılık Hesapları”nı bir bilgisayar oyunu ile daha anlaşılır ve daha kalıcı hale getirmeye çalışarak güzel bir proje ortaya çıkardılar.

OKUL YÖNETİMİNDEN ÖĞRETMEN VE ÖĞRENCİLERE TEŞEKKÜR

“Alanyamızın gözde okulu Hüseyin Girenes Fen Lisesi TÜBİTAK 52. Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması Konya Bölge Sergisinde ilçemizi başarıyla temsil etmiştir.

Başkan Yücel Kitap Kurdu Öğrencileri Ödülsüz Bırakmadı Başkan Yücel Kitap Kurdu Öğrencileri Ödülsüz Bırakmadı

Zor bir ders olan Matematik dersini anlamak ve günlük hayata aktarmak üzerine 11. sınıf öğrencileri Mehmet Enes Durdahanoğlu ve Süeda Yaman Matematik Öğretmeni A.Ferdi Bakbak danışmanlığında hazırladıkları projeleriyle ilk turu geçip Konya Bölge Sergisine davet edilmiştir. Öğrencilerimiz bu projeyle 10. Sınıf Matematik konularında olan “Fonksiyonlarda Öteleme ve Basit Olayların Olasılık Hesapları”nı bir bilgisayar oyunu ile daha anlaşılır ve daha kalıcı hale getirmeye çalışmışlardır. Bu oyunu aynı zamanda somutlaştırarak kareli bir ahşap üzerinde uygulanabilir bir hale getirmişlerdir. Proje öğretmenimiz ve öğrencilerimize emekleri için teşekkür ederiz.”