Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ), Alanya, Gazipaşa ve Akseki gibi arkeolojik kazıların sıklıkla yapıldığı alanlarda yürütülen çalışmalara akademik olarak destek oluyor. ALKÜ’nün bölgedeki tanınırlığı arttıkça bölgeye kazı çalışmaları için gelen üniversiteler, çalışma ekibine ALKÜ’den yetkinliği olan akademik personeli de dahil ediyor.

Alanya Kalesi’nde yürütülen kazı çalışmalarına ALKÜ ALTSO Meslek Yüksekokulu Tasarım Bölümü İç Mekân Tasarımı Öğretim Görevlisi Serdar Aslan, Gazipaşa Antiocheia antik kentinde yürütülen kazı çalışmalarına ALKÜ Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Nisa Erkovan görev alırken, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Kültür Varlıkları ve Müzeler Müdürlüğü’nün izni ile Pamukkale Üniversitesi Arkeoloji bölümü tarafından 2009 yılından itibaren yürütülen yüzey araştırmaları çalışmalarında ALKÜ Akseki Meslek Yüksekokulu Mimari Restorasyon Bölümü Öğretim Görevlisi Meydan Palalı 2020 kazı başkan yardımcısı olarak görev almaya başladı.

Kazı çalışmalarında görev alan Akademisyenleri tebrik eden ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Ekrem Kalan, “Tarihi zenginliklerle dolu ülkemizin gizli hazinelerini gün yüzüne çıkararak ülkemize bu tarihi hizmeti sürdüren başta Üniversitemiz akademisyenleri olmak üzere kazılarda görev alan tüm çalışanları tebrik eder, çalışmalarınızda başarılar dilerim” ifadelerine yer verildi.