Alanya’nın ilk ve tek devlet üniversitesi Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi’nde (ALKÜ) yapılan atamalar büyük tepki topluyor. 2019 yılının Eylül ayında Prof. Dr. Ahmet Pınarbaşı yerine atanan Prof. Dr. Ekrem Kalan kadrolarda bazı değişikliklere gitmişti. Geride bıraktığımız yaklaşık 19 aylık süreçte ALKÜ’deki bazı isimler değişirken, birçok yeni atamada yapıldı. Eylül ayından birçok müdür ve şef ataması yapılırken, Tıp Fakültesi ve rektör yardımcılarının atamaları da gerçekleştirildi.

Rektör Kalan’ın talimatı ile yapılan bu atamalar Alanya’nın tepkisini topladı. Akademik başarıya bakılmadan yapıldığı iddia edilen atamalar nedeniyle Rektör Kalan da adeta topa tutuldu.

Bu atamaların tamamen haksız olduğunu belirten M.D. Yedi Gün Haber'e yaptığı özel açıklamada flaş iddialarda bulundu. Rektör Kalan’ın ahbap çavuş ilişkisi ile atama yaptığını belirten M.D. “Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu’nun büyük çabalar ile açılan Alanya ve Akdeniz’in gözbebeği ALKÜ’de olanlardan rahatsızız. Rektör Kalan, liyakatı tamamen göz ardı etmiş durumda ve ahbap çavuş ilişkisi ile atama yapıyor. Bir eğitim kurumuna hiçbir akademik başarıya bakılmadan atama yapıldığını görüyoruz. Bu konunun üzerine gideceğiz ve bu kadrolaşmaya izin vermeyeceğiz” dedi.

M.D. önümüzdeki günlerde belgelerle birlikte bir basın açıklaması yapacağını belirtti.

Bakanlık Duyurdu! 1 Nisan’da Okullar Tatil Olacak Bakanlık Duyurdu! 1 Nisan’da Okullar Tatil Olacak