Alanya’da bugün 67 okulda, 6 bin 400 öğrenci Liselere Giriş Sınavı’nda (LGS) ter döktü. Alınan olağan üstü tedbirlerle girilen sınavda, Alanya’da herhangi bir olumsuz tablo da oluşmadı.

MÜDÜR ER’İN BAŞARISI

Alanya’da öğrencilerin oldukça rahat bir sınav geçirmesinde en büyük pay ise Alanya İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Er’e ait. Tüm okullardaki dezenfektasyon çalışmalarına büyük önem veren Müdür Er, sürekli olarak okul yöneticileri ile görüşerek, öğrencilerin sağlığı için ne gerekiyorsa yapın talimatını verdi. Alanya’da sınava girilen her okulda hem hijyen hem de güvenlik açısından hiçbir sıkıntı çıkmadı.

SINAV ÖNCESİ DESTEK

Alanya İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Er, sınav öncesi öğrencilere psikolojik destek verilmesini de sağladı. Uzman pedagog ve eğitim bilimciler tarafından sınava girecek olan öğrencilere online olarak destek verildi.

BARBAROS AZAKOĞLU’NA TEŞEKKÜR

Müdür Er’in talimatları doğrultusunda çalışmaların yürütüldüğü Barbaros Azakoğlu Ortaokulu’nda da güzel görüntüler vardı. Oldukça steril bir ortam da sınava giren öğrenciler ve velileri, okul müdürü Yusuf Yılmaz’a teşekkür ettiler. Ayrıca okul, kendi öğrencilerine de sınav öncesi online olarak destek verdi ve öğrencilerin rahat bir sınav geçirmesi sağlandı.