ÖZEL HABER

Alanya’daki Mahmutlar İlköğretim Okulu Müdürü, Kurtuluş Savaşı komutanlarından ve Türkiye Cumhuriyeti'nin ikinci Cumhurbaşkanı İsmet İnönü hakkında skandal bir paylaşımda bulunmuştu. İnönü'nün 1960 yılında Heybeliada'daki halk plajında vatandaşlarla birlikte denize girdiği görüntüyü paylaşan okul müdürü, "Devlet yönetmek ciddiyet ister. Lider olmak saygınlık ister. Bir lider de görüntü ve duruş çok önemlidir. Şimdi anlıyorum güzel ilkemin neden yıllarca geri kaldığını. Kimler bizi temsil etmiş. Yazık boşa geçen yıllarımıza" ifadelerini kullanmıştı.

OLAY MECLİSE TAŞINDI

Müdürün bu paylaşımları özellikle CHP’de geniş yankı buldu. CHP Alanya İlçe Teşkilatı Başkanı Coşkun Karadağ, okul müdürünün paylaşımını affedilemez bulurken, hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını ifade etmişti. CHP Antalya Milletvekili Cavit Arı’da konuyu TBMM’ye taşıyarak, meclisten bu müdür hakkında soruşturma başlatılmasını istemişti.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

İddialara göre; o müdür hakkında soruşturma da başlatıldı. Müdürün skandal paylaşımı hakkında hem Valilik hem de Bakanlık tarafından gerekli işlemlerin yapıldığı belirtilirken soruşturma neticesi merakla bekleniyor. CHP’li isimler müdürün görevden alınmasını istiyorlar. Yetkililerde bu paylaşımı yapan bir müdürün görevde kalmasının zor olduğunu söylediler.