banner12

banner5

banner4

NASA, Ay ve Mars için iş ilanı yayınladı

Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi, insanlı Ay ve Mars misyonları için astronot ilanı verdi. Bu iş için ödenecek yıllık maaşın 105 bin dolar ile 162 bin dolar arasında değişeceği açıklandı.

DÜNYA 12.03.2020, 10:17
NASA, Ay ve Mars için iş ilanı yayınladı

Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA) 15 yıl içinde gerçekleştireceği Ay ve Mars misyonlarında görev alacak astronotlar için yeni başvuruları kabul etmeye başladı.

Euronews'te yer alan habere göre, 2 Mart’ta başlayan başvuru süreci 31 Mart’ta kadar devam edecek. Aynı habere göre, işe alınacak astronot adaylarının insanlı Ay ve Mars misyonlarında görev alması bekleniyor

En son 2015’de astronot eğitimi için ilan veren NASA, 18 bin 300 başvuruda 12 kişiyi kabul etmiş, en son 11 kişi ocak 2020’de eğitimini tamamlayarak diploma almıştı.

NASA, Astronot, Astronot olmak istiyorum, Nasıl astronot olunur, Astronomi, Gezegen, Mars, Test, Uzaylı, Bilim

NASA'NIN ASTRONOT ADAYLARINA SORDUĞU SORULAR

Peki NASA'nın astronot adaylarına sorduğu mülakat sorularını biliyor musunuz?

Amerikan Havacılık ve Uzay İdaresi(NASA)’nin astronot adaylarına mülakat esnasında sorduğu sorular yayımlandı. 16 sorudan oluşan bu mini testle; adayların fizik bilimi bilgisi ve NASA hakkındaki genel kültürleri sorgulanırken, akıl yürütme teknikleri ve psikolojik yönelimleri ile ilgili bilgi ediniliyor.

İşte o sorular...

NASA, Astronot, Astronot olmak istiyorum, Nasıl astronot olunur, Astronomi, Gezegen, Mars, Test, Uzaylı, Bilim

BÖLÜM 1: FİZİK

1. Eğer bir nesne hareket halindeyse, ne tür bir enerjiye sahiptir?

A. Metabolik enerji

B. Potansiyel enerji

C. Kinetik enerji

D. Manyetik enerji




 

NASA, Astronot, Astronot olmak istiyorum, Nasıl astronot olunur, Astronomi, Gezegen, Mars, Test, Uzaylı, Bilim

2. Einstein’ın ünlü denkleminde "c" sembolü hangisine denk gelmektedir?

A. Yük

B. Karbon

C. Işık hızı

D. Yoğunluk

NASA, Astronot, Astronot olmak istiyorum, Nasıl astronot olunur, Astronomi, Gezegen, Mars, Test, Uzaylı, Bilim

3. “Enerji” ile ilglili açıklamalardan hangisi doğru değildir?

A. Yok edilebilir

B. Transfer edilebilir

C. Depolonabilir

D. Dağıtılabilir

NASA, Astronot, Astronot olmak istiyorum, Nasıl astronot olunur, Astronomi, Gezegen, Mars, Test, Uzaylı, Bilim

4. “Nebula” nedir?

A. Genç bir Güneş sistemi

B. Yıldız kümesi

C. Toz ve gaz bulutu

D. Bir tür kara delik

NASA, Astronot, Astronot olmak istiyorum, Nasıl astronot olunur, Astronomi, Gezegen, Mars, Test, Uzaylı, Bilim

BÖLÜM 2: MANTIK
5. Gezegen: Mars – Kumaş:?

A. Esnek

B. Kot

C. Pantolon

NASA, Astronot, Astronot olmak istiyorum, Nasıl astronot olunur, Astronomi, Gezegen, Mars, Test, Uzaylı, Bilim

6. Çocuklar “kreş” olarak tanımlanırsa, “ergenler”i hangisi karşılar?

A. Gençlik

B. Lise

C. Genç yetişkin

NASA, Astronot, Astronot olmak istiyorum, Nasıl astronot olunur, Astronomi, Gezegen, Mars, Test, Uzaylı, Bilim

7. Tehdit: Gürleme - ? : Gökkuşağı

A. Hava durumu

B. Uğursuz

C. Rengarenk

NASA, Astronot, Astronot olmak istiyorum, Nasıl astronot olunur, Astronomi, Gezegen, Mars, Test, Uzaylı, Bilim

8. “İlaç” ve “Hastalık” arasındaki ilişki hangisinde vardır?

A.  Hukuk-Anarşi

B.  Açlık-Susama

C.  Sevgi-Hazine

NASA, Astronot, Astronot olmak istiyorum, Nasıl astronot olunur, Astronomi, Gezegen, Mars, Test, Uzaylı, Bilim

BÖLÜM 3: PSİKOLOJİK ALGI
9. Uzay istasyonunda yangın çıktığı zaman yapacağınız ilk şey nedir?

A. Oksijen maskesi takmak

B. Kontrol merkezini aramak

C. Yangını söndürmeye çalışmak

D. Yangın alarmı çalıştırmak ve bulunduğum yerden ayrılmak

NASA, Astronot, Astronot olmak istiyorum, Nasıl astronot olunur, Astronomi, Gezegen, Mars, Test, Uzaylı, Bilim

10. Bir asansörde tanımadığınız 10 kişi ile birlikte mahsur kaldığınızı ve bu insanların giderek daha fazla panik olmaya başladığını düşünün. Böyle bir durumda ne yaparsınız?

A. Herkesi asansörden çıkarmak için mantıklı bir yolun olup olmadığını araştırırım

B. Gözlerimi kapatırım ve sakin olmaya çalışırım. Yardımın geleceğine inancım tam olur

C. En fazla stres yaratan insanları sakinlştirmeye çalışım

D. Oldukça yüksek bir sesle çığlık atarım

NASA, Astronot, Astronot olmak istiyorum, Nasıl astronot olunur, Astronomi, Gezegen, Mars, Test, Uzaylı, Bilim

11. Ay’a yapılan bir yolculuk esnasında, siz ve ekibinizin ana gemiden 320 km uzaklıkta kaza yaptığını ve buraya yürüyerek gitmek zorunda olduğunuzu farz edin. Böyle bir durumda, oksijen tankınız haricinde, yanınıza almanız gereken en önemli şey nedir?

A. Kibrit kutusu

B. Sinyal fişekleri

C. 20 litre su

D. İlk yardım çantası

NASA, Astronot, Astronot olmak istiyorum, Nasıl astronot olunur, Astronomi, Gezegen, Mars, Test, Uzaylı, Bilim

12. Mars’ta uzaylı hayatı olduğunu keşfettiniz ve gemiye buradaki yaşama dair bir örnek getirdiniz. Bundan sonra izlemeniz gereken yol nasıl olmalıdır?

A. Laboratuvarda test edilebilmesi için Dünya'ya gönderirim.

B. Mürettebatla temas etmemesi için örneği izole ederim.

C. Vakit kaybetmeden testlere başlarım

D. Kontrol merkezini ararım

NASA, Astronot, Astronot olmak istiyorum, Nasıl astronot olunur, Astronomi, Gezegen, Mars, Test, Uzaylı, Bilim

BÖLÜM 4: NASA HAKKINDA GENEL BİLGİLER
13. NASA’nın hangi uzay mekiği uçuşuna 73 saniye kala patlamış ve olay sonucunda içinde bulunan tüm astronotlar ölmüştür?

A. Explorer

B. Challenger

C. Galileo

D. Saturn V

NASA, Astronot, Astronot olmak istiyorum, Nasıl astronot olunur, Astronomi, Gezegen, Mars, Test, Uzaylı, Bilim

14. Ay'a giderek başarıya ulaşan ilk Apollo görevi hangisiydi?

A. Apollo 10

B. Apollo 11

C. Apollo 12

D. Apollo 13

NASA, Astronot, Astronot olmak istiyorum, Nasıl astronot olunur, Astronomi, Gezegen, Mars, Test, Uzaylı, Bilim

15. NASA'nın sloganı nedir?

A. Yarının geleceği için

B. Sonsuzluğa ve ötesine

C. Hepimizin yararı için

D. İleriye ve yukarıya

NASA, Astronot, Astronot olmak istiyorum, Nasıl astronot olunur, Astronomi, Gezegen, Mars, Test, Uzaylı, Bilim

16. Uluslararası Uzay İstasyonu'nda aynı anda kaç astronot yaşayabilir?

A. 6

B. 10

C. 15

D. 20

CEVAP ANAHTARI

1. C
 

2. C
 

3. A
 

4. C
 

5. B
 

6. B
 

7. C
 

8. A
 

9. D
 

10. C
 

11. C
 

12. B ve A
 

13. B
 

14. B
 

15. C
 

Yorumlar (0)
32°
az bulutlu
Namaz Vakti 02 Temmuz 2020
İmsak 03:51
Güneş 05:35
Öğle 13:06
İkindi 16:57
Akşam 20:28
Yatsı 22:04
Puan Durumu
Takımlar O P
1. Başakşehir 29 60
2. Trabzonspor 29 58
3. Sivasspor 29 53
4. Galatasaray 29 52
5. Beşiktaş 29 50
6. Fenerbahçe 29 46
7. Alanyaspor 29 45
8. Göztepe 29 38
9. Antalyaspor 29 37
10. Gaziantep FK 29 35
11. Kasımpaşa 29 35
12. Denizlispor 29 32
13. Gençlerbirliği 29 31
14. Çaykur Rizespor 29 29
15. Malatyaspor 29 28
16. Kayserispor 29 28
17. Konyaspor 29 27
18. Ankaragücü 29 25
Takımlar O P
1. Hatayspor 30 57
2. Erzurum BB 30 53
3. Adana Demirspor 30 51
4. Bursaspor 30 49
5. Akhisar Bld.Spor 30 48
6. Altay 30 47
7. Fatih Karagümrük 30 47
8. Giresunspor 30 44
9. Keçiörengücü 30 41
10. Ümraniye 30 41
11. Menemen Belediyespor 30 39
12. Balıkesirspor 30 35
13. İstanbulspor 30 34
14. Altınordu 30 32
15. Boluspor 30 27
16. Osmanlıspor 30 24
17. Adanaspor 30 20
18. Eskişehirspor 30 12
Takımlar O P
1. Liverpool 31 86
2. Man City 31 63
3. Leicester City 31 55
4. Chelsea 31 54
5. Wolverhampton 32 52
6. M. United 31 49
7. Tottenham 31 45
8. Burnley 32 45
9. Sheffield United 31 44
10. Arsenal 31 43
11. Crystal Palace 32 42
12. Everton 31 41
13. Southampton 32 40
14. Newcastle 31 39
15. Brighton 31 33
16. Watford 32 28
17. West Ham 31 27
18. Bournemouth 31 27
19. Aston Villa 32 27
20. Norwich City 31 21
Takımlar O P
1. Real Madrid 32 71
2. Barcelona 32 69
3. Atletico Madrid 32 58
4. Sevilla 32 54
5. Villarreal 32 51
6. Getafe 31 49
7. Real Sociedad 31 47
8. Valencia 32 46
9. Athletic Bilbao 32 45
10. Granada 32 43
11. Osasuna 32 41
12. Levante 32 41
13. Real Betis 32 37
14. Real Valladolid 32 35
15. Eibar 32 35
16. Deportivo Alaves 32 35
17. Celta de Vigo 32 34
18. Mallorca 32 26
19. Leganés 32 25
20. Espanyol 32 24