Karayip Denizi'nde dün akşam saatlerinde 7.7 şiddetinde bir deprem meydana geldi. Depremden en çok etkilenen ülkelerin başında da Küba geliyor. Küba dışında Bahamalar, Jamaika, Haiti, Honduras, Cayman Adaları gibi ülkeler de depremi yakından hissetti. Uzmanlar tarafından depremden sonra yapılan tsunami uyarısı ilerleyen saatler de kaldırıldı. Depremde can veya mal kaybı olup olmadığı konusunda resmi kanallardan gelecek açıklamalar bekleniyor. Uluslararası ajanların son dakika koduyla geçtiği fotoğraflarda yer alan dev çukurlar ise depremin büyüklüğünü simgeliyor! 

KÜBA DEPREMİ 35 - 40 SANİYE SÜRDÜ!

Bölgeden gelen bilgilere göre depremin oldukça şiddetli olduğu ve 35-40 saniye boyunca sürdüğü ifade edildi.

USGS depremin etkilediği ülkeleri Bahamalar, Cayman Adaları, Jamaika, Haiti, Honduras ve Küba olarak son dakika açıkladı. Tsunami nedeniyle kıyılarda deniz seviyesinin 30 santimetre ile 1 metre yükselebileceği ifade edilen uyarıda, dalgaların ilkin Cayman Adaları'nı, Küba'nın güneydoğusunu ve Jamaika'nın kuzeyini vurmasının beklendiği belirtildi.

Tsunaminin 1 ile 3 saat sonra Honduras ve Belize kıyılarına ulaşabileceği kaydedildi.

Amerikan Jeoloji Araştırma Merkezi (USGS) ilk olarak büyüklüğünü 7.4 olarak açıkladığı depremin şiddetini daha sonra 7.7 olarak güncelledi. EMSC verilerine göre ise, deprem 10 kilometre derinlikte oldu.