2020-2021 eğitim-öğretim yılı corona virüsü salgını nedeniyle 'uzaktan' başladı. Alanya’da da öğrenciler ilk gün heyecanını ekran başından yaşadılar.

2020-2021 eğitim-öğretim yılı corona virüsü salgını nedeniyle 'uzaktan' başladı. İlk zili Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk çalarken, ilk ders EBA TV'de İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Selçuk, "Okulların şu anda açılmamasının daha uygun olduğu konusunda ortak bir kanaat oluştu. 'Uzaktan başlayalım' dedik. Böyle de devam edeceğiz" dedi.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, 2020-2021 eğitim-öğretim yılı açılışında Ankara Muazzez Karaçay İlkokulu öğretmenleriyle saygı duruşunda bulunup, İstiklal Marşı’nı okudu ve ilk ders zilini çaldı.

Okunan İstiklal Marşı’na öğrenciler evlerinden eşlik ettiler. Alanya’da pek çok  öğrencinin evde ayağa kalkıp İstiklal Marşı’na eşlik etmesi yüzleri gülümsetti.

PLANLAMALAR SÜRÜYOR

Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Ziya Selçuk, “Uzaktan eğitimle başladığımız bu süreci ayın 18’ine kadar sürdüreceğiz. 21 Eylül’den itibaren başlayacak süreç için planlamalar sürüyor. Bir öğretmen için bir okulun açılışı ne demek bunu bir öğretmen gibi bilmek kolay değil” dedi.

RİSK VARSA BİZ YOKUZ

Bütün öğretmen ve öğrencilerin neyi nasıl yapacağıyla ilgili bütün kural ve ders çizelgeleriyle ortaya konduğunu belirten Selçuk, şunları söyledi: İlk kez öğrenciler olmadan bir sınıfta bulundum. Bu inanın çok büyük bir burukluk veriyor. Öğrencilerin feryadını duymalıydınız. “Açın artık” diye bir bağırtı duydum. Risk varsa biz yokuz. Şu anda açılmamasının daha uygun olduğu konusunda ortak bir kanaat oluştu. “Uzaktan başlayalım” dedik. Böyle de devam edeceğiz.

Uzaktan eğitimin ilk başlarında bütün dünya ülkeleri gibi hazırlıksız yakaladıklarını belirten Ziya Selçuk, “Eksiklerimiz var ama bunları tamamlamakla ilgili de büyük çabamız var. Buruk başlamak kötü ama başlamak güzel. Erişimi güç olan çocuklarımız için de hazırlarımız sürüyor. Bunlardan biri 5 binin üzerindeki EBA destek çalışmamız. Tüm hızımızla çalışmamız başladı. Hayırlı uğurlu olsun diliyorum” dedi.