Antalya'da CHP'li Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek'in sürgüne göndermesinin ardından işten çıkarılmasına kalbi dayanamayıp kalp krizi sonucu yaşamını yitiren Sanat ve Meslek Edindirme Kursları (ASMEK) eski Koordinatörü Alev Aslangiray (38), Konyaaltı Cemevi'nde düzenlenen sade bir cenaze törenin ardından son yolculuğuna uğurlandı.

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nde bir dönem ASMEK Koordinatörü olarak görev yapan Alev Aslangiray, evinde fenalaştı. Yakınlarını arayarak kendisini hastaneye götürmelerini istedi. Yakınları tarafından Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürülen Aslangiray'a ilk etapta bir teşhis konulamadı. Gece saatlerinde ise yapılan testler sonucunda yüksek tansiyona bağlı olarak aort damarının yırtıldığı belirlendi. Ameliyata alınan Aslangiray, değerlerinin normale dönmesi için bir süre uyutuldu. Ancak Cuma günü saat 17.00 sıralarında kalbi duran Aslangiray, yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.

“BÖCEK ALEVİLERİ LİNÇ EDİYOR”

Endüstri mühendisi Alev Aslangiray, ASMEK Koordinatörü olarak görev yaptığı sırada geçen yıl Alanya’dan Gazipaşa'ya görevlendirilmiş, yeni yılda ise sözleşmesi yenilenmeyerek işten çıkarılmıştı. Aslangiray cenazesi Konyaaltı Cemevi'nde Alevi Dedesi Kenan Akbaba'nın yaptırdığı törenin ardından Kurşunlu Mezarlığı'nda toprağa verildi. Törene, Menderes Türel ve eşi de katıldı. AK Parti Muratpaşa Belediye Meclis Üyesi Ercan Merthatun, yapılan zulüm sonucunda gencecik bir hayatın yok edildiğini söyledi. CHP'li Belediye Başkanı Muhittin Böcek'in göreve geldiği ilk günden beri Alevi toplumuna yönelik bir linç kampanyası yürüttüğünü iddia eden Merthatun, "Yapılan bu zulmü ve yaşan acıyı Alevi toplumu göz ardı etmeyecektir" dedi.

CEMAL YENİACUN TEPKİ GÖSTERDİ

Eski ASMEK Müdürü olan Ak Parti Gençlik Kolları Başkanı Cemal Yeniacun, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’e sitem etti.

Eski mesai arkadaşı Alev Aslangirayın, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Muhittin Böcek tarafından göreve gelir gelmez 200 kilometre uzağa sürgün edildiğini ardından işten atıldığını belirten Cemal Yeniacun sosyal medya üzerinden sitem etti.  Eski mesai arkadaşına yapılanlarla ilgili bir paylaşımda bulunan Gençlik Kolları Başkanı Cemal Yeniacun, “Alanya ASMEK’de görev yaptığım dönemde çalışma fırsatı bulduğum ASMEK Koordinatörü Alev Aslangiray’ın vefatını üzüntüyle öğrendik. Görevini layıkıyla yapan birini önce 200 kilometre uzak bir ilçeye sürgüne gönderen bu acıları yaşatan, bununla da yetinmeyip siyasi rant uğruna işine son veren CHP zihniyeti bunun hesabını Rabbime ahrette verecektir.” dedi.

AZRAİL İLE YARIŞIR

Hizmet İş Sendikası Antalya Şube Başkanı Muhammed Talha Kandil ise sonunda sürgünlerin can aldığını söyledi. Kandil, "Sonunda olacağı buydu. Böcek'in sürgünleri ölüm boyutuna ulaştı. Bu gidişle Azrail'le yaraşacak. İnsanların hayatına mal olan bu işçi sürgünleri ve kıyımlarına derhal son verilmeli" ifadelerini kullandı.