ÖZEL HABER

Dün Manavgat’ta 4 farklı noktada aynı anda yangın çıktı. Rüzgarın da etkisi ile büyüyen yangın şehir merkezine kadar ulaşırken, yangın güçlükle kontrol altına alındı. Antalya’daki tarihin en büyük yangını için adeta seferberlik ilan edilirken, Türkiye’nin her yerinden yangın haberleri arka arkaya gelmeye başladı.

ALANYA VE AKSEKİ

Manavgat’ın ardından Alanya’nın Demirtaş Mahallesi’nde 2 farklı noktada ve Akseki’nin Kepezbeleni Mahallesi’nde yangınlar çıktı. Bu ilçelerdeki yangınlar fazla büyümeden söndürüldü ancak Akseki’de bir kişi dumandan etkilenerek hayatını kaybetti.

Antalya’da 69 Yaşındaki Adam Banyoda Ölü Bulundu Antalya’da 69 Yaşındaki Adam Banyoda Ölü Bulundu

MERSİN, OSMANİYE VE ADANA

Osmaniye’de Sarpınağzı Köyü’nde çıkan yangın güçlükle kontrol altına alındı. Akşam saatlerine kadar süren yangın nedeniyle köylüler evlerini boşlattılar. Osmaniye’de Dereobası Köyü de aynı saatlerde yanmaya başladı. Buradaki yangın da uzun uğraşlar sonucu söndürüldü. Osmaniye’de ekipler 1 0 saatlik çalışma sonucu yangınları söndürebildi.

Adana’nın Kozan İlçesi’nde çıkan yangın nedeniyle tam 5 köy boşaltıldı. Oldukça büyüyen yangın güçlükle kontrol altına alınabildi. Mersin’de de 2 ayrı noktada çıkan yangınlar büyük uğraşlar sonucu kontrol altına alındı.

AYNI GÜNDE 41 YANGIN

Türkiye’de dün aynı gün içerisinde tam 41 yangın çıktı. Türkiye tarihinde ilk kez böyle bir gün yaşanırken, bu kadar tesadüfün bir araya gelmesi ise akılları karıştırdı. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek Manavgat’taki yangın hakkında konuşarak “Aynı anda 4 farklı noktada nasıl yangın çıkıyor ilginç.” dedi.

TERÖR SALDIRISI MI?

Yangınlar sonrası akıllara terör saldırısı geldi. Bir çok vatandaş yangınların sebebinin PKK gibi terör örgütleri olduğunu iddia ederek, toplu bir saldırı gerçekleştirildiğini belirttiler. Sosyal medyadaki bazı paylaşımlar da bu iddiayı doğrular nitelikteydi. PKK terör örgütüne bağlı ‘sözde’ ateşin çocukları isimli grubun yangını çıkardığını iddia eden bazı terör hesaplarının paylaşımları kan dondurdu.

İŞTE O PAYLAŞIMLAR: