Serik’te bugün korkunç bir olay yaşandı. Baygut Eczanesi sahibi Eczacı Ayşe Baygut İnal’ın bir yakınından alacağı olduğunu iddia eden şahıs, eczaneye gelerek parayı almak istedi. Yakının borcunu kendisinin ödemeyeceğini belirten Eczacı Baygut, silahtan korkarak kaçtı. Şahıs Baygut’un kaçmasının ardından pompalı tüfekle eczanenin içerisinde rastgele ateş etmeye başladı. 10 kez ateş eden ve eczaneyi savaş alanın çeviren şahıs karşısına kimse çıkmayınca olay yerini terk etti.  

İçerden ve dışarıdan defalarca eczaneye ateş eden şahıs, emniyet güçleri tarafından kısa sürede yakalanarak gözaltına alındı. Şahsın o anları ise güvenlik kameraları ile an ve an görüntülendi.

ECZACILAR OLAYI KINADILAR

Antalya Eczacılar Odası Başkanı Mehmet Ertekin, olay yerine gelerek Eczacı Ayşe Baygut İnal’a geçmiş olsun mesajını iletti. Bir basın açıklaması yapan Başkan Ertekin, “Sağlıkta şiddet maalesef devam ediyor. Bugün 9.30 sıralarında Serik ilçemizde faaliyet gösteren Baygut Eczanesi’ne silahlı saldırı düzenlenmiştir.

Eczaneler 7 gün 24 saat kamu hizmeti yapan, vatandaşın ilaca hızlı ve sağlıklı ulaşabilmesi için fedakârca hizmet eden birinci sınıf sağlık hizmet sunucularıdır. Failinin gerekli cezayı alması için Antalya Eczacı Odası olarak gerekli olan her şey yapılacaktır. Konunun takipçisi olacağımızı bütün eczacılık camiasının bilmesini isteriz.

Bu iğrenç saldırıyı şiddetle kınıyor, meslektaşımıza ve tüm camiamıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.” ifadelerini kullandı.