İlk yangın Manavgat'ın Side Mahallesi yakınlarında başladı. Ormanlık alanda çıkan yangın rüzgarın etkisiyle yerleşim yerlerine doğru ilerledi. Alevler Antalya Alanya karayolundaki petrol istasyonlarına kadar ilerledi. Ekipler alevlerin petrol istasyonuna ulaşmaması için mücadele ediyor. Alevlerin şehir merkezine ulaşmasının ardından 3 mahalle boşaltıldı.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli de bölgeye doğru yola çıktı. İtfaiye ekipleri geldi, söndürme çalışmaları başladı

Antalya’da Sahte Plaka Atölyesine Jandarma Baskını Antalya’da Sahte Plaka Atölyesine Jandarma Baskını

MANAVGAT KAYMAKAMI YİĞİT'TEN AÇIKLAMA: BAZI EVLER BOŞALTILDI

Manavgat Kaymakamı Mustafa Yiğit, "Yangın yerleşim yerlerine doğru ilerliyor. Yangın nedeniyle Evrenseki, Kalemler ve Yeniköy mahallelerindeki bazı evler boşaltıldı." dedi.

"YERLEŞİM YERLERİNE OLDUKÇA YAKIN"

Muhabir Alparslan Çınar, "Henüz nasıl başlandığına dair bilgi yok. Bir taraftan vatandaşlar da destek veriyor, çok sayıda ekip yangına müdahale ediyor. Büyük bir alanda etkili oluyor yangın, yerleşim yerlerine de oldukça yakın. Evlere sirayet etmesinden korkuluyor" dedi.

TRT Haber muhabiri de şu bilgileri paylaştı:

"2 tane benzin istasyonunun bulunduğu nokta. Yangının daha da büyümemesi için hortumlarla yangına insanlar müdahale ediyor. Vatandaşlar su şişelerine doldurdukları sularla alevleri söndürmeye çalışıyor."