Kaza, 12 Ağustos Çarşamba günü saat 20.30 sıralarında Alanya’nın Okurcalar Mahallesi'nde meydana gelmişti. Şerif A. yönetimindeki 07 GSM 45 plakalı hafif ticari araç, aynı yönde giden Tolga Samur'un kullandığı 15 EM 138 plakalı motosiklete arkadan çarptı. Çarpmanın şiddetiyle hafif ticari aracın altında kalan motosiklet sürücüsü Samur ağır yaralanırken, kazayı görenlerin ihbarı üzerine bölgeye sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi. Sağlık görevlilerince ilk müdahalesi yapılan Samur, hastaneye kaldırıldı. Ağır yaralı Samur, olaydan birkaç saat sonra hastanede yaşamını yitirdi.

SAVCILIK İTİRAZIYLA TUTUKLANDI

Olayın ardından araç sürücüsü Şerif A., jandarma ekiplerince gözaltına alındı. İfadesinden sonra adliyeye sevk edilen Şerif A., adli kontrol şartıyla serbest kaldı. Tolga Samur'un yaşamını yitirmesinin ardından ise savcılık itirazıyla sürücü Şerif A., 15 Ağustos 2020’de yeniden gözaltına alındı. İşlemlerinin ardından aynı gün tutuklanma istemiyle mahkemeye sevk edilen Şerif A., tutuklandı.

İFADELERİ ŞOK ETTİ

Olay sonrası suçunu itiraf eden Şerif A., genç ismin motosiklet ile su sıçrattığını ve tartıştıklarını söylemişti. Görgü tanıklarının ifadelerine göre Tolga’ya çarptıktan sonra aracı ile defalarca üzerinden geçen Şerif A. jandarma ekipleri tarafından gözaltına alınmasından sonra verdiği ifade de ise “Zaten ölmeseydi de öldürecektim.” dedi.

MAHKEME YARIN

Korkunç cinayeti işleyen Şerif A. yarın Alanya Adliyesi’nde hakim karşısına çıkacak. Tolga’nın ailesi ve yakınları katilin müebbet hapis cezasını almasını isteyerek, sosyal medyadan #TolgaİçinAdaet etiketi ile seslerini duyurmaya çalışıyorlar.