-ÖZEL HABER-

Alanya’nın Cikcilli Mahallesi’nde hizmet veren bir kreşte bazı öğretmenlerin çocuklara şiddet uyguladığı görüntüler kamuoyuna büyük yankı uyandırdı. 2019 yılında gerçekleştiği belirtilen olayın görüntülerinin yeni ortaya çıkması ile ailelerde harekete geçtiler. Aileler daha öncede basına konuştuklarını ve konuyu gündeme getirmek istediklerini ancak kimsenin yayınlamadığını söylediler.

Kreşten yapılan açıklamada olayın faili öğretmenlerle ilişkinin tamamen kesildiği ve davaların sürdüğü belirtilirken, çocukları şiddet gören veliler hem kreş hem de öğretmenlerle olan mücadelelerinin devam edeceğini söylediler.

“DAVAMIN SONUNA KADAR ARKASINDAYIM”

Çocuğu o dönemde kreşte olan ve şiddet gören ailelerden birisi Yedi Gün Haber’e özel açıklamalarda bulundu. Kendi çocuğunun mağdur olduğunu e-devletten gördüğünü belirten acılı anne, “Dosya ile ilgili belgeye ulaştım ve davanın genişletilmesi sonucunda çocuğumuza yapılan eziyetin dışında 5 tane daha çocuğun eziyet gördüğüne karar verilmiş. Tabi ki detaylı inceleme sonucu çıkmış bu. 16 Aralık 2020 tarihinde oldu bu. Yani o söylenildiği gibi 2 sene öncesi olay olabilir ama görüntüler daha yeni elimize ulaştı. Savcılıkta yeni bitirdi görüntülerin izlenmesini. Yani görüntüler gerçekten kan dondurucu görüntüler. Öğretmenleri ne kadar işten çıkardık deseler de, ben koymadım o öğretmenleri çocuklarımın başına. Kurum sahibi koydu. Tabi ki bunun sorumlusu odur. Oturup izleyecekti. O çocuklar nasıl yemek yiyor? Nasıl su içiyor? Yemekhanenin yüzünü görmemişler. Bize yemek listeleri verdiler, program verdiler. Hiç biri yok ortada. Çocuklar kendi dışarıda giydikleri ayakkabıları ile yataklara giriyorlar. Öğretmenler kendi dışarıda giydiği ayakkabılarını çıkartma gereği bile duymuyor yataklara basarken. Yani rezalet, hijyen deseniz hiç bir şey yok sınıfta. Yalan değil hepsinin görüntüleri var; madde madde, dakika dakika yani. Ben bir anne olarak benim şuan yüreğim yanıyor. Konuşacak halde bile değilim. İnşallah başka çocuklarında canları yanmaz, başka ailelerinde canı yanmaz. Davamın sonuna kadar arkasındayım.” dedi.

İŞTE O GÖRÜNTÜLER:

Aile tarafından kreşteki şiddet anlarından yeni görüntülerde yayınalandı. Kreşte yapılan şiddet görüntülerini izlemek için BURAYA tıklayınız...