Alanya ilçe Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Sevgili Alanyalılar tüm insanlık olarak Korona virüs salgını nedeniyle zor günlerden geçiyoruz. Gerek ülkemizde gerekse ilçemizde pandemiye karşı elde ettiğimiz kazanımları kaybetmemek, çeşitli kısıtlamaların geri gelmesini önlemek için hep birlikte kurallara uymalıyız. Maske mesafe ve hijyen kurallarına azami derecede dikkat etmeliyiz.

Alanya’da Ölümden Döndü! 9 Yaşındaki Kız Çocuğu 3’üncü Kattan Düştü Alanya’da Ölümden Döndü! 9 Yaşındaki Kız Çocuğu 3’üncü Kattan Düştü

Korona virüs salgını ile mücadelede yeni normalleşme süreci kapsamında alınan tedbirlere göre düşük ve orta risk grubundaki illerde restoran ve kafelerin girişlerinde HES kodu uygulaması zorunlu hale getirilmiştir. Toplu olarak gittiğimiz kafeler, restoranlar, alışveriş merkezleri ve benzeri iş yerlerinin girişlerinde mutlaka HES kodu sorgulaması yapılmalıdır. HES kodu sorgulaması yapma zorunluluğu bulunan fakat sorgu yapmayan iş yerleri hakkında yasal işlem yapmamız için 112 acil çağrı merkezine veya kaymakamlık salgın denetim merkezinin 0242 513 43 73 numaralı telefon hattına ihbarda bulunmanızı rica ediyoruz.

Unutmayın ki! Sizler bizlerin gören gözü duyan kulağısınız. Suç işleyenleri ihbar etmek ispiyonculuk değil bilakis bir vatandaşlık görevi ve ödevidir. Alanya İlçe Emniyet Müdürlüğü olarak göstereceğiniz hassasiyet ve duyarlılığınız için şimdiden teşekkür ederiz.