Akrabalarının ifadelerine göre, Sinan Y.(18)’in ailesini tehdit ettiği ve ‘babama en büyük acıyı yaşatacağım’ dediği ortaya çıktı. Kıskançlık nedeni ile küçük kardeşini ormanlık alanda bıçaklayarak öldüren katilin, psikolojik sorunlar yaşadığını belirten akrabaları, 6 aydır perdeleri hiç açılmayan odadan, sadece yemek yemek için çıktığını, tuvalete girince ışıkları kapatıp, orada 1 saat boyunca kendi kendine konuştuğunu iddia etti.

18 yaşındaki Sinan Y. Açıklamasında, "Kardeşimi öldürmem için herhangi bir sebep yoktu. Ben bilerek ve isteyerek öldürdüm. Babam bana ve diğer kardeşime ilgi göstermezken Taha'nın üzerine titriyordu. Bu yüzden sırf babam acı çeksin diye sevmeme rağmen kardeşim Taha'yı öldürdüm. 15 gündür onu nasıl öldüreceğimi tasarlıyordum" dedi.
Manavgat İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne giderek kardeşi Seyit Taha Y.'yi (8), Kasaplar Mahallesi Türkbeleni  mevkiinde ormanlık alanda bıçaklayarak öldürdüğünü söyleyen Sinan Y. (18), polisteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından Manavgat Devlet Hastanesi'nde önce sağlık kontrolünden geçirildi.