CHP’li Gürkan Yılmaz’ın astırdığı Atatürk fotoğrafına saldırı gerçekleştirildi. Alanya Nebahat Şifa İmam Hatip Lisesi önünde asılı olan pankartın yırtılması üzerine polis ekipleri harekete geçti.

Kısa sürede ihbara karşılık veren ekipler, olayla ilgili inceleme başlatılırken, Yılmaz, “Geçtiğimiz günlerde Alanya’mızın belli başlı yerlerindeki bilboardlarda paylaştığımız Atatürk fotoğraflı andımız afişlerini yırtarak yok etmeye çalışanlar bir tarafta, asmış olduğumuz Atatürk afişlerinden dolayı yaşadığı mutluluğu sosyal medyadan paylaşınca aldığı tepkiler sonrası bu paylaşımlarını kaldırmak zorunda kalanlar bir tarafta. Sizler ne yaparsanız yapın. Bizler bu ülkenin, adaletten, demokrasiden ve özgürlükten yana olan onurlu insanları olarak değerlerimizden ve mücadelemizden asla vazgeçmeyeceğiz. Sizler mi kaybedeceksiniz.” açıklamasında bulundu.

Türkiye Cumhuriyeti Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e saldırıyı gerçekleştirenler için, Alanya Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı ekipler tarafından, arama çalışması başlatıldı.