Alanya’da Belediye Personelinin Öldüğü Feci Kaza Kameralara Yansıdı Alanya’da Belediye Personelinin Öldüğü Feci Kaza Kameralara Yansıdı

Alanya’da havaların ısınması ve pandemi nedeniyle kullanılmayan toplu taşımalar motosiklet kullanımını bir hayli arttırdı. Motosiklet kullanım sayısının artması sonrası, motosiklet kazalarında da ciddi bir artış gözlendi.

Konuyla ilgili Alanya İlçe Emniyet Müdürlüğü’nden bir uyarı açıklaması geldi. Vatandaşları bilinçli olmaya davet eden İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün içerisinde çarpıcı rakamlarında bulunduğu açıklaması şu şekilde:

“100 km hızla giden motosiklet herhangi bir nedenden dolayı devrilirse 65 metre sonra durabiliyor.  Asfaltta sürüklenirken oluşan sıcaklık, 770 santigrat dereceye ulaşıyor. Motosiklet duran bir cisme veya bir araca çarptığında sürücüsü çoğunlukla kafasını araca veya zemine çarptığından dolayı ciddi kafatası travmasını, kafatası parçalanmaları veya boyun kırılmaları meydana geliyor. Kaza anında motosiklet cisme çarpması neticesinde durmak zorunda kaldığından sürücü ve arkasında ikinci bir kişi varsa üzerindeki şahıslar kaza anında olay yerinin uzağına fırlamak suretiyle daha fazla zarar görürler. Sürücünün arkasındaki yolcu sürücünün sırtını adeta bir uçuş rampası gibi kullanarak daha uzak bir mesafeye düşer ve bunun neticesinde daha ağır yaralar alır. Kaza anında kask kullanmayanlar kullananlarla karşılaştırıldığında 5 kat daha fazla ölümcül kafa travmasına maruz kaldıkları görülmüştür. Araba kazalarında yaralanma oranı %20 iken motosiklet kazalarında bu oran %80’in üzerindedir. Ayrıca motosiklet kazalarında ölüm riski araç kazalarına oranla kat kat daha yüksektir.”