Alanya’da Ölümden Döndü! 9 Yaşındaki Kız Çocuğu 3’üncü Kattan Düştü Alanya’da Ölümden Döndü! 9 Yaşındaki Kız Çocuğu 3’üncü Kattan Düştü

Son zamanlarda en fazla kullanılan dolandırıcılık yöntemleri arasında yer alan SMS yolu ile dolandırıcılığa karşı Alanya Emniyet Müdürlüğü uyarılarda bulundu.

Konuyla ilgili Alanya Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada; “Sayın Ayşe İnanır inanmaz, taahhüt ettiğiniz ödeme işlemini gerçekleştirmediğiniz anlaşıldığından, gün içerisinde ödeme yapılmaması halinde icra işlemine geçileceği ihtar olunur. Ödeme yaptıysanız bu mesajı dikkate almayınız. B018”

‘’Tüketici kanununa aykırı davranarak almadığınız kargonuz sebebi ile firmanın oluşan kargo gönderim bedeli ve zararından dolayı faiz, avukat, vekâlet ücreti, dosya masrafları eklenerek icra takibi başlatılacaktır. Bu aşamada banka hesapları, taşınır taşınmaz mallarınız ve evinize icra marifeti ile haciz işlemi yapılabilir. Lütfen en kısa sürede bizimle 08.30- 17.30 mesai saatleri içerisinde iletişime geçmeniz rica olunur.’’

Şeklinde korku ve endişe verici bir içerik bulunan SMS’ler alıyorsanız kesinlikle inanmayın SMS’in içeriğinde bulunan linklere tıklamayın, verilen telefon numaralarını aramayın veya verilen banka hesap numaralarına para göndermeyin. Tüketicilerin bu iddianın doğruluğunu öğrenmek için E-Devlet üzerinden haklarında icra dosyası açılıp açılmadığını öğrenmeleri son derece kolaydır. Ayrıca resmi olarak icraya yansıyan bir borç için karşı tarafın 7 gün içinde itiraz hakkı bulunmaktadır. Buna benzer arama ya da kısa mesaj aldığınızda dolandırılmak üzere olduğunuzu unutmayın” ifadelerine yer verildi.