Alanya Çarşı Mahallesi İzzet Azakoğlu Caddesi üzerinde gece saat 01.30 sıralarında bir gece kulübüne zabıta ekipleri yüksek ses nedeniyle cezai işlem uyguladı. Ceza sonrası iş yeri sahibi Cüneyt .B. (33), mekanda DJ olarak çalışan Canberk D.'ye (25) kızdı. İkili arasında tartışma çıktı. Tartışmanın ardından Canberk D. mekandan ayrılıp eve giderek durumu ağabeyi Ayberk D.'ye anlattı. Sinirlenen Ayberk D., kardeşi Canberk D. ile birlikte evde bulunan 2 av tüfeği ve bir satırla gece kulübünün önüne gitti.2 kardeş gece kulübünün önünde rastgele çevreye ateş açarken, mekan sahibi Cüneyt B.'nin kardeşi Şahin.B. (31) duruma müdahale etti. Silah seslerinin duyulmasının ardından ihbar üzerine olay yerine çok sayıda polis ekipleri sevk edildi. Ayberk D. olay yerine gelen polislere de tüfeğini doğrulttu. Polis ekipleri Ayberk D. ve kardeşi Canberk D. ellerindeki tüfekleri bırakmaları için uyararak, havaya üç el ateş etti. Daha sonra tüfekleri yere bırakan 2 kardeş, kendilerini gözaltına almaya çalışan polise direndi. Polis kendilerine mukavemet gösteren Ayberk D. ve Canberk D.'yi etkisiz hale getirdi.

Rastgele açılan ateş sonucu mekan sahibinin kardeşi Şahin B. sağ ayağından, şüphelilerden Ayberk D. ise sol ayağından saçma isabet etmesi nedeniyle yaralandı. Yaralılara hastanede ayakta müdahale edildi. Saray Polis merkezindeki ifadelerinde taraflar birbirinden şikayetçi oldular.

Haklarında 'kasten yaralama ve genel güvenliğin tehlikeye sokulma' ve 'görevi yaptırmamak için direnme' suçlarından işlem yapılan Ayberk D. ve Canberk D.nöbetçi mahkemeye sevk edildiler. Şüphelilerden kardeşi Canberk D.nöbetçi mahkemece serbest bırakılırken, ağabeyi Ayberk D. çıkarıldığı nöbetçi sulh ceza hakimliğince tutuklanarak Alanya L. Tipi Kapalı cezaevine gönderildi.